14. jul 2023 20:08

Alkaraz eliminisao Medvedeva i zakazao finale Vimbldona sa Đokovićem

Izvor: TANJUG

podeli vest

Alkaraz eliminisao Medvedeva i zakazao finale Vimbldona sa Đokovićem

Foto: AP Photo/Alastair Grant

LONDON - Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas savladao ruskog tenisera Danijela Medvedeva sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:3) u polufinalu.

Meč je trajao dva sata.

U prvom setu oba tenisera su sigurno servirala, pa nije bilo prostora za brejk lopte sve do osmog gema. U osmom gemu Alkaraz koristi prvu brejk šansu i dolazi do vođstva od 5:3. Brejk je potvrdio u narednom gemu i tako osvojio set.

Tokom drugog seta španski teniser je u trećem gemu posle tri vezane brejk lopte oduzeo servis Medvedevu. U nastavku Rus je pokušao da se rati, svoje servis gemove je dobijao sa nulom ali nije vredelo. U devetom gemu Alkaraz opet vezuje tri brejk šanse i poslednju realizuje za vođstvo od 2:0 u setovima.

Treći set Španac je otvorio sa novim brejkom u drugom gemu, koji je potvrdio u trećem gemu za 3:0. Medvedev se nije predavao, tako da je uspeo da vrati brejk u petom gemu. Ipak Alkaraz vezuje u narednom gemu pet brejk šansi i uspeva da opet oduzme servis Rusu. Do kraja meča Medvedev nije uspeo da ugrozi Španca koji je obezbedio plasman u finale.

U finalu Vimbldona Alkaraza čeka najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji je ranije danas eliminisao Janika Sinera.