23. novembar 2023 09:48

Kreg Tajli: Uveren sam da će Rafael Nadal igrati na Australijan openu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kreg Tajli: Uveren sam da će Rafael Nadal igrati na Australijan openu

Foto: AP Photo, file/Kirsty Wigglesworth

MELBURN - Direktor Australijan opena Kreg Tajli izjavio je danas da je i dalje uveren da će španski teniser Rafael Nadal igrati u januaru naredne godine na prvom grend slem turniru sezone, prenosi Skaj sports.

Nadal je poslednji meč odigrao u januaru ove godine na Australijan openu. On se povredio na meču drugog kola protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

Španski teniser je tokom cele godine imao probleme sa povredama, a u junu je podvrgnut operaciji mišića kuka. Nadal je najavio da će mu 2024. godina biti poslednja sezona u karijeri. Španski teniser je nedavno počeo sa treninzima.

Nadal je ranije najavio da želi još jednom igra na Rolan Garosu i na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine. Španski teniser je u karijeri osvojio 22. grend slem trofeja.

"Rafael trenira, pažljivo ga pratim, verovatno svakodnevno, pošto je on važan igrač za naš turnir. On želi da igra, očigledno da planira da igra. Sve zavisi od toga kako će se izvući. Nadamo se da ćemo u narednih nedelju ili dve dobiti neku konkretnu potvrdu za to. Siguran sam da će Rafa biti ovde pošto neće propustiti priliku da ponovi ono što je uradio pre nekoliko godina", rekao je Tajli.

Nadal je prošle nedelje u Barseloni izjavio da nije siguran kada će se vratiti na teren. On je dva puta u karijeri osvojio Australijan open, 2009. i 2022. godine

Tajli je izrazio nadu i da će australijski teniser Nik Kirjos moći da igra na prvom grend slem turniru sezone.

"Razgovarali smo sa Nikom i on želi da uradi sve kako bi bio u prilici da igra u januaru. Bilo da igra ili radi nešto drugo, Nik će biti ovde u januaru, a biće sjajno ako bude igrao. Ali videćemo kako će ići stvari, on mora da brine o svom zdravlju", naveo je Tajli.

Australijan open će biti održan od 14. do 28. januara naredne godine u Melburnu.