7. januar 2024 12:25

Zverev doneo izjednačenje Nemačkoj protiv Poljske u finalu Junajted kupa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zverev doneo izjednačenje Nemačkoj protiv Poljske u finalu Junajted kupa

Foto: AP Photo/Mark Baker

SIDNEJ - Nemački teniser Aleksandar Zverev pobedio je danas u Sidneju Poljaka Huberta Hurkača 6:7 (3:7), 7:6 (8:6), 6:4 u drugom meču finala Junajted kupa.

Zverev je ovim trijumfom doneo izjednačenje selekciji Nemačke, pošto je ranije danas Iga Švjontek savladala Anđelik Kerber 6:3, 6:0.

Pobednika Junajted kupa odlučiće miks dubl. Kako je ranije najavljeno za Poljsku će igrati Švjontek i Hurkač, dok bi Nemačku trebalo da nastupe Laura Sigmund i Maksimilijan Marterer.

Zverev i Hurkač su sigurno ušli u meč, a u prvom setu igralo se gem za gem. Pobednik prvog seta odlučen je u taj-brejku, koji je na kraju pripao poljskom teniseru rezultatom 7:3.

Velika borba viđena je i u drugom setu. Igralo se gem za gem, a Zverev u 12. gemu pri vođstvu od 6:5 nije iskoristio tri set lopte. Hurkač je izjednačio na 6:6, a potom je u taj-brejku imao dve meč lopte. Poljak je vodio 6:4, ali je nemački teniser osvojio četiri uzastopna poena i drugi set je dobio 7:6 (8:6).

Zverev je u sedmom gemu trećeg seta napravio brejk i poveo 4:3, a onda je zadržao prednost od dva gema i zasluženo je stigao do pobede. Meč je na kraju trajao nešto više od tri sata.