22. januar 2024 11:11

Srpski teniser Miomir Kecmanović eliminisan u osmini finala Australijan opena

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpski teniser Miomir Kecmanović eliminisan u osmini finala Australijan opena

Foto: AP Photo/Andy Wong

MELBURN - Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Australijan opena, pošto je danas u Melburnu u osmini finala poražen od Španca Karlosa Alkaraza 6:4, 6:4, 6:0.

Meč je trajao jedan sat i 50 minuta. Alkaraz je drugi teniser sveta, dok je Kecmanović 60. na ATP listi. Ovo je bio drugi međusobni duel srpskog i španskog tenisera, a drugi trijumf Alkaraza.

Španac će u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv Nemca Aleksandra Zvereva, koji je u osmini finala pobedio Britanca Kamerona Norija 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (10:3).

Kecmanović je dobro ušao u meč i osvojio prvi gem na svoj set. Međutim, Alkaraz je već u trećem gemu prvog seta napravio brejk i poveo 2:1. Španski teniser je potom održavao prednost od dva gema i prvi set je dobio rezultatom 6:4.

U drugom setu igralo gem za gem do rezultata 3:3. Španac je napravio brejk u sedmom gemu i poveo 4:3. Alkaraz je potom i drugi set dobio rezultatom 6:4. Španski teniser je briljirao u trećem setu, koji je dobio bez izgubljenog gema.