23. april 2024 11:58

Novak Đoković: Želim da igram na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Novak Đoković: Želim da igram na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine

Foto: Tanjug video

MADRID - Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da želi da igra na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, koje će biti održane 2028. godine, prenose španski mediji.

Đoković je sinoć Madridu dobio nagradu "Laureus" za najboljeg sportistu sveta u 2023. godini. Srpski teniser je po peti put u karijeri osvojio priznanje za najboljeg sportistu godine.

"Moj najvažniji cilj u ovoj godini je zlatna medalja na OI u Parizu. Verujem da je to moguće, da ne verujem, ne bih ni igrao. Uvek morate da verujete da je sve moguće u životu. Ko zna da li ću ponovo imati takvu šansu. Želim da učestvujem na OI u Los Anđelesu 2028. godine, ali nikada ne znate šta će se desiti", rekao je Đoković.

Đoković je španskim medijima objasnio zašto je odlučio da propusti Masters u Madridu.

"Pripremam telo za Rolan Garos, Vimbldon, OI u Parizu i Ju-Es open. Ovaj period je izuzetno važan za mene. Planiram da učestvujem na Mastersu u Rimu za dve nedelje. Nadam se da ću dogodine igrati u Madridu", dodao je najbolji teniser sveta.

Đoković je istakao da poštuje španskog tenisera Rafaela Nadala.

"Nadal je dobra osoba i legenda našeg sporta. On je moj najvažniji rival svih vremena. Nadam se da ću bar još jednom igrati protiv njega. U ovom trenutku ne mogu dati nikakvu prognozu, ali neverovatno je šta je sve uradio u svojoj karijeri, kao sportista ali i sa svojom suprugom i fondacijom jer je inspirisao mnogo mladih širom sveta", naveo je Đoković.

Masters u Rimu na programu je od osmog do 19. maja.