23. maj 2024 15:14

Novak Đoković igra protiv Pjera-Uga Erbera u prvom kolu Rolan Garosa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Novak Đoković igra protiv Pjera-Uga Erbera u prvom kolu Rolan Garosa

Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

PARIZ - Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće protiv Francuza Pjera-Uga Erbera u prvom kolu Rolan Garosa, odlučeno je danas žrebom u Parizu.

Erber je trenutno 143. teniser sveta, a u karijeri je samo jednom igrao protiv Đokovića i to 2013. na Mastersu u Parizu. Srpski teniser je tada slavio 7:6 (7:3), 6:3. Francuz je dobio specijalnu pozivnicu za učešće na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Pobednik meča Đoković - Erber igraće u drugom kolu sa boljim iz duela Roberto Karbaljes Baena (Španija) - Konstan Lestijen (Francuska).

Đoković brani titulu u Parizu, pošto je prošle sezone u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 7:6 (7:1), 6:3, 7:5.

Na Rolan Garosu nastupiće još četvorica srpskih tenisera Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Dušan Lajović i Hamad Međedović.

Kecmanović će u prvom kolu Rolan Garosa igrati sa kvalifikantom, dok će rival Lajoviću biti Rus Roman Safijulin. Đere će se sastati u prvom kolu sa Danijelom Altmajerom iz Nemačke, a Međedović će ime protivnika saznati po završetku kvalifikacija.

Španski teniser Rafael Nadal igraće u prvom kolu protiv Nemca Aleksandra Zvereva, dok će se Rus Danil Medvedev sastati sa Dominikom Kepferom iz Nemačke. Zverev, Nadal i Medvedev se nalaze u istom delu žreba kao i Đoković, a sa srpskim teniserom bi mogli da se sretnu eventualno u polufinalu Rolan Garosa.

U drugoj polovini žreba se nalaze Italijan Janik Siner i Španac Karlos Alkaraz. Rival Sineru u prvom kolu Rolan Garosa biće Amerikanac Kristofer Jubanks, dok će Alkaraz igrati sa kvalifikantom.

U ženskoj konkurenciji nastupiće srpska teniserka Aleksandra Krunić, a njena protivnica u prvom kolu glavnog žreba biće poznata posle kvalifikacija.

Rolan Garos se igra od 26. maja do devetog juna.