9. januar 2023 14:08

Živko Gocić: Predstoji nam veoma teška utakmica protiv Marselja, ali verujem u trijumf

Izvor: TANJUG

podeli vest

Živko Gocić: Predstoji nam veoma teška utakmica protiv Marselja, ali verujem u trijumf

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić izjavio je da respektuje ekipu Marselja, ali je dodao da očekuje trijumf protiv francuskog tima u petom kolu grupe B Lige šampiona.

Novobeograđani su lideri u grupi B, kao jedina neporažena ekipa sa 10 bodova, dok je francuski predstavnik na petom mestu sa četiri.

"Marsej je do sada osvojio samo četiri boda i taj rezultat nije realan, jer su svakako svojim igrama i kvalitetom zaslužili više. Predstoji nam veoma teška utakmica, pre svega jer dve trećine našeg tima je u proteklom periodu bilo odsutno zbog obaveza u nacionalnim timovima. Menjali su vremenske zone, priključili su nam se treninzima pre par dana i to ne govorim kao alibi već kao činjenicu i otežavajuću okolnost u pripremi utakmice", objasnio je Gocić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao da Novi Beograd ima određenih kadrovskih problema.

"Na ovom meču nećemo moći da računamo na braću Rašović, Strahinju i Viktora. Strahinja polako izlazi iz povrede ramena, dok je Viktor bio bolestan, ali nadam se da će oni uskoro biti potpuno spremni. Očekuje nas teško gostovanje, ali ako budemo na našem maksimumu možemo da se nadamo osvajanju nova tri boda", konstatovao je Gocić.

Kapiten aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona Dušan Mandić veoma ceni ekipu Marselja.

"Prošlu godinu smo završili na način kako smo hteli, pobedom protiv Breše, a trijumfalno želimo da započnemo i 2023. Januar je za nas takmičarski veoma zahtevan mesec, jer osim izazova u LŠ imamo turnir Jadranske lige kao i završnicu Kupa Srbije. Borba za prvi trofej u sezoni je naš prioritet i zato je ovo veoma bitan trenutak za nas. Nadam se da ćemo pružiti sve od sebe, da ćemo biti dorasli izazovu u Francuskoj i da ćemo zabeležiti pobedu", zaključio je Mandić.

Utakmica između Marselja i Novog Beograda biće odigrana u sredu od 20 sati u Francuskoj.