24. februar 2023 15:12

U Vršcu posađeno 100 četinara dobijenih nakon akcije DDOR-a

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Vršcu posađeno 100 četinara dobijenih nakon akcije DDOR-a

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

VRŠAC - Direktor filijale DDOR u Vršcu Vladimir Ćapina i član gradskog veća zadužen za resor poljoprivrede i zaštite životne sredine Slobodan Jovanov posadili su danas na Gradskom Jezeru u Vršcu, sadnice četinara nabavljenih nakon akcije DDOR osiguranja "Za šumu u tvom kraju".

“Danas smo u Vršcu i danas će biti posađeno 100 sadnica i nadamo se da će oplemeniti naše jezero”, rekao je Vladimir Ćapina za Tanjug.

On je dodao da je DDOR osiguranje društveno odgovorna firma, koja se trudi da pomaže kulturi, umetnosti i obrazovanju u gradovima u kojima posluje.

Prethodno je, kako je naveo, pet gradova dobilo sadnice, a to su Novi Sad, Zrenjanin, Subotica, Sremska Mitrovica i Smederevo.

“Sadašnja akcija "Za šumu u tvom kraju" krenula je pre šest meseci. Od svake eko DDOR polise, odvaja se određen iznos koji je namenjen za sadnice”,dodao je Ćapina i zahvalio se gradu Vršcu i Javnom komunalnom preduzeću na pomoći da sprovedu ovu akciju.

Član gradskog veća zadužen za resor poljoprivrede i zaštite životne sredine Slobodan Jovanov, zahvalio se kompaniji DDOR osiguranja na ovoj akciji i pozvao ostale kompanije i preduzetnike da organizuju slične akcije kojima će se njegov grad rado odazvati.

U poslednje tri godine, ovo je drugi put da Vršac pošumljava Gradsko Jezero.

“Pre tri godine smo pošumljavali zajedno sa mesnom zajednicom, oko sportskog terena sa lišćarima, a evo sada sa DDOR kompanijom pošumljavamo sa četinarima, tako da će ovi četinari poboljšati pejzažnu arhitekturu i ambijent samog jezera”, zaključio je Jovanov.