7. decembar 2022 11:54

Grujičić: Direktorku klinike Laza Lazarević može da smeni samo Vlada Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Grujičić: Direktorku klinike Laza Lazarević može da smeni samo Vlada Srbije

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da je ona predložila da se smeni Ivana Stašević Karličić sadašnja direktorka klinike Laza Lazarević, ali da samo Vlada Srbije može da donese takvu odluku.

Ministarka je podsetila da je činjenica da su 23 lekara napustila kliniku Laza Lazarević, a nakon što je Ministarstvo zdravlja analiziralo sve, upućen je predlog da se smeni sadašnja direktorka te ustanove Ivana Stašević Karličić.

"Pošto smo sve izanalizirali u ministarstvu, ja sam kao resorni ministar predložila da se ona smeni. Međutim ne mogu ja da je smenim pošto je to tercijana ustanova nju smenjuje Vlada Srbije. Kada će to biti, da li će biti, ne znam. Predložila sam da se promeni i Upravni odbor, jer skoro svim upravnim odborima je prošao mandat.

Postavila bih kamere da vidimo ko kada dolazi i odlazi sa posla

Ministarka zdravlja Danica Grujičić smatra da bi jedno od rešenja za uvid u to koji lekar odlazi sa posla pre završetka smene, kako bi radio privatno, bilo postavljanje nadzornih kamera na sve ulaze i izlaze iz zdravstvenih ustanova.

"Mene će da optuže da sam veći policajac od policajca, ali ja bih svuda postavila kamere, da tačno vidite ko je kada ušao, a ko je kada izašao. Kakve kartice? Karticu može da otkuca neko drugi umesto lekara. Na sve ulaze i izlaze bih postavila kamere", rekla je Grujičićeva za TV Pink.

Ona je kazala da je na svom odeljenju neurohirurgije postavila kamere na hodnike kako bi ispratila da li sestre u toku noći, kada ona nije prisutna, obilaze pacijente, i da se to pokazalo kao dobro i za zaposlene.