8. mart 2023 13:28

Arilje: Prevrnula se cisterna sa azotom, vozač lakše povređen, evakuisano okolno stanovništvo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Arilje: Prevrnula se cisterna sa azotom, vozač lakše povređen, evakuisano okolno stanovništvo

Foto: Tanjug video

ARILJE - Na putu Požega-Arilje jutros u 9.15 sati došlo je do prevrtanja cisterne punjene medicinskim azotom, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Na lice mesta izašla je policija i vatrogasne ekipe pa su njihovim brzim reagovanjem izbegnute teže posledice od istakanja sadržaja same cisterne.

 

Vozač cisterne je zadobio lakše povređen i prevezen je u bolnicu u Užicu.

Jovanić: Zbog prevrtanja cisterne sa azotom evakuisano okolno stanovništvo

U prepodnevnim časovima na magistralnom putu Požega - Arilje, u mestu Gorobilje, došlo je do prevrtanja cisterne koja je prevozila azot, zbog čega je evakuisano stanovništvo u okolnim kućama.

"Sada ne postoji širenje bilo kakvog akcidenta, ali je radi sigurnosti evakuisano stanovništvo koje živi u krugu od 100 metara i sklonjeno na bezbedno", rekao je za Tanjug Milovan Jovanić, komandir Vatrogasne spasilačke jedinice iz Požege.

"Jutros u 09.15 sati u Vatrogasno spasilačkom odeljenju u Požegi dobili smo dojavu da je došlo do prevrtanja kamiona sa opasnim materijama. Kamion je prevozio kiseonik i azot. Odmah smo krenuli na lice mesta sa četiri vatrogasca i dva vozila, a sedam vatrogasca sa tri vozila iz Užica su nam se pridružila", rekao je Jovanić.