12. decembar 2022 06:42

Na pojedinim putnim pravcima ima snega do pet centimetara, neophodan oprez u vožnji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Na pojedinim putnim pravcima ima snega do pet centimetara, neophodan oprez u vožnji

Foto: TANJUG/JAROSLAV PAP, arhiva

BEOGRAD - Na putevima Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona i Podbukovi - Kosjerić - Požega - Arilje - Divljaka, kolovoz je vlažan, a snega ima do pet centimetara, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Na ostalim putnim pravcima i prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Požege, Valjeva. Preporučuje se oprezna vožnja!ž,

Na državnim putevima II prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kolubare, Mačve, Požege, Zaječara i preporučuje se oprezna vožnja!

 

AMSS: Teži uslovi vožnje zbog kiše i susnežice

Danas su teži uslovi vožnje, sa temperaturama oko nultog podeljka, sa povremeno slabom kišom i susnežicom u nižim i snegom u planinskim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prvi dani sa približno zimskim uslovima vožnje utiču na česta i iznenadna proklizavanja vozila, opasnost koja je izražena kada se teži uslovi vožnje poklope sa prvim radnim danom posle vikenda, jer je ponedeljkom saobraćaj dodatno pojačan unutar gradova, ali i na njihovim prilazima.

Prema informacijam zimske službe JP „Putevi Srbije“ svi putevi prvog i drugog pririoteta su prohodni kolovozi su u nižim predelima mokri dok u planinskim predelima treba očekivati zismke uslove vožnje, sneg i poledicu pa je upotreba zimskih guma i zimske opreme obavezna.