2. jun 2023 10:46

Počela akcija čišćenja okoline trase gondole na Zlatiboru pod nazivom "Zeleni izazov"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Počela akcija čišćenja okoline trase gondole na Zlatiboru pod nazivom "Zeleni izazov"

Foto: TANJUG/MARKO CUSIN

ZLATIBOR - Na Zlatiboru je započela velika akcija čišćenja okoline trase Gold gondole, pod nazivom "Zeleni izazov", saopštilo je Javno preduzeće Gold gondola Zlatibor.

Kako se navodi, učesnici akcije u četvrtak su čistili i uređivali prostor oko krajnje stanice na Torniku.

U čišćenju su učestvovala i deca iz ekološke sekcije OŠ Dimitrije Tucović. Školarci su sakupljali otpad na međustanici, na prostoru oko Ribničkog jezera, navodi se u saopštenju.

Direktorka JP Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić naglasila je da će se nastaviti sa ovakvim aktivnostima i u narednom periodu.

"Ozbiljno smo se angažovali da uklonimo granje i drveće koje je polomljeno tokom zime i pokupimo smeće na širem pojasu Tornika i Ribničkog jezera. Cilj je i da ukažemo na neophodnost razvijanja ekološke svesti i da smanjimo količinu otpada u samom nastanku", rekla je Božanić.

Otpad je čišćen uz pomoć prijatelja i saradnika iz Parka prirode Zlatibor, KJP Zlatibor, kao i privatnih radnji koji su se volonterski priključile akciji, ističe se u saopštenju.

"Želja nam je da zajedničkom saradnjom održavamo prirodu što čistijom. Na ovaj način dajemo primer ne samo lokalnom stanovništvu, nego i turistima kako da se odnosimo prema životnoj sredini", rekla je koordinatorka akcije Brankica Rajović.

Javno preduzeće Gold gondola Zlatibor navelo je da ovakve akcije služe da pokažu koliko je važno da brinemo o prirodi i njenim raznolikostima.