8. jul 2023 15:18

Mirna noć na Egzitu, bez većih intervencija Hitne pomoći i policije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mirna noć na Egzitu, bez većih intervencija Hitne pomoći i policije

Foto: Tanjug video

NOVI SAD - Služba hitne pomoći je druge noći festivala imala 39 intervencija, što je manje u odnosu na prvu noć, kazala je za Tanjug dr Nikolina Marić ispred Službe za Hitnu medicinsku pomoć.

Marić je navela da su ekipe postavljene na četiri punkta, kao i na Štrandu gde se nalazi Egzitov kamp.

"Jedno je poljska bolnica koja se nalazi iza glavne bine, na VIP-u, jedan punkt kod semafora i kod muzeja. Radimo punim kapacitetom, oko 20 zaposlenih je svaki dan na Tvrđavi. Prvo veče je proteklo relativno mirno, imali smo 51 intervenciju, a ove druge večeri još manje. Nista ozbiljnije nije bilo, sve smo sanirali na licu mesta. Ljudi su se najčešće javljali zbog bolova u stomacima, opšta iscrpljenost, umor, alergije i neka hronična oboljenja", rekla je Marić.

Prema rečima zamenika načelnika Dežurne službe policijske uprave Novi Sad Vukašina Ivaniševića, u toku prve dve večeri festivala nije bilo veće potrebe za angažovanjem policije.

"Veće je prisustvo policijskih službenika kako u samom gradu, tako i na području Petrovaradinske tvrđave zbog većeg broja prisustva turista i posetilaca. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira niti izvršenih težih krivičnih dela na štetu posetilaca. Svi policijski službenici koji su na području grada i Tvrđave, koji su na punktovima su u službi građana i posetilaca i za svaki problem posetioci mogu da se obrate njima", rekao je Ivanišević.

Tokom četiri dana trajanja Egzit festivala očekuje se prisustvo preko 200.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva, a veliki broj pripadnika policije i radnika Hitne pomoći angažovano je na obezbeđenju prostora na kome se Egzit održava, kao i na Egzitovom kampu.