18. novembar 2023 11:54

Vidoje Petrović: Izgradnja stadiona u Loznici i renoviranje hotela Podrinje od velikog značaja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vidoje Petrović: Izgradnja stadiona u Loznici i renoviranje hotela Podrinje od velikog značaja

Foto: Tanjug/video

LOZNICA - Predsednik privremenog organa Grada Loznice i doskorašnji gradonačelnik Vidoje Petrović rekao je danas da izgradnja stadiona "Lagator" u Loznici i renoviranje hotela "Podrinje" u Banji Koviljači imaju nemerljiv značaj za taj deo Srbije.

Kako je rekao za Tanjug, hotel "Podrinje" će upotpuniti turistički sadržaj i time omogućiti da se turizam značajnije afirmiše.

 

"Pored zdravstvenog turizma i specijalne bolnice koja je na evropskom nivou i na šta smo svi ponosni, mislim da nam je upravo ovo nedostajalo. Takođe i još mnogo više hotela u budućnosti kako bismo mogli da afirmišemo i sportski, kongresni, đački i sve druge vidove turizma", istakao je Petrović.

Prema njegovim rečima, izgradnja novog stadiona je ponos i Loznice i Srbije zbog čega se duguje velika zahvalnost predsedniku Republike, našoj državi i vladi.

"To će biti integrisan sportski kompleks koji će pre svega biti oličen u novosagrađenom stadionu. Tu su i pomoćni tereni, kao i sportska dvorana koja je u potpunosti rekonstruisana i opremljena i koja ispunjava uslove za sve olimpijske dvoranske sportove. Tu je i otvoren olimpijski i dečiji bazen, kao i druga faza izgradnje atletskog stadiona", naveo je Petrović.

Kako je ocenio, takvim sportskim sadržajima će u budućnosti moći značajnije da se unapredi i turistička ponuda.

Petrović je naveo i da se na taj način šalje snažna podrška mladima da se okrenu sportu, naročito u vreme kada deca, kako kaže, odrastaju uz internet i video igrice, okruženi kockarnicama i kladionicama.