18. decembar 2023 18:34

Najuspešniji pojedinci i institucije nagrađeni priznanjem "Kapetan Miša Anastasijević"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Najuspešniji pojedinci i institucije nagrađeni priznanjem "Kapetan Miša Anastasijević"

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINA/ GORDANA JOVIĆ ATLAGIĆ

NOVI SAD - Na svečanosti održanoj u prostorijama Galerije Matice srpske, tradicionalnim priznanjem "Kapetan Miša Anastasijević", koje se dodeljuje u okviru projekta "Put ka vrhu", nagrađeni su najuspešniji pojedinci i institucije iz različitih oblasti privrednog i društvenog života, saopšteno je večeras iz Pokrajinske vlade.

Pokrajinskoj sekretarki za finansije Smiljki Jovanović uručeno je priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ za doprinos razvoju prosperiteta AP Vojvodine.

Zahvaljujući u ime ovogodišnjih dobitnika, sekretarka Jovanović je istakla da je značaj ovog priznanja upravo u tome što prepoznaje posvećenost i istrajnost i tako promoviše vrednosti koje se stiču, kako je navela, „putem kojim se ređe ide“.

„Misija projekta ′Put ka vrhu′, osim dodele ovog priznanja, istovremeno je i afirmacija vrednosti zasnovanih na rečima Mihajla Pupina – da ništa čoveka ne čini toliko srećnim kao njegovo pošteno uverenje da je učinio sve što je mogao, ulažući u svoj rad svoje najbolje sposobnosti“, izjavila je Jovanović.

Prema njenim rečima, vrednosti koje se prepoznaju i promovišu ovim priznanjem, u savremenom svetu, koji se sve više okreće hedonizmu i nedostatku solidarnosti, treba i više da dobiju na značaju.

„Bez obzira na to što sam već blizu završetku profesionalne karijere, ovo priznanje čini me veoma ponosnom. Doprineti tome da se unapredi i duhovno i materijalno stanje društva, prema sposobnostima koje su čoveku date, nikada nije uzaludan posao, čak i ako ostane neprimećen“, rekla je Jovanović.

Projekat „Put ka vrhu“, u okviru kojeg se dodeljuje priznanje „Kapetan Miša Anastasijević", zajednički realizuju Privredna komora Vojvodine, Univerzitet u Novom Sadu, Radio-televizija Vojvodine i „Medija invent“.

Priznanje su, između ostalih, dobili i predsednica Skupštine Novog Sada Jelena Marinković Radomirović, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, dekan Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Nebojša Bojović, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu Marko Carić, predsednica UO Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Dragana S. Latković, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine Jelena Nestorov Bizonj, predsednik Opštine Temerin Mladen Zec, direktor Opšte bolnice u Pančevu Slobodan Ovuka, direktor JKP „Novosadska toplana“ Nenad Barac i drugi.