28. decembar 2023 11:24

Crveni krst Srbije primio donaciju vrednu 6,5 miliona dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Crveni krst Srbije primio donaciju vrednu 6,5 miliona dinara

Foto: Crveni krst

BEOGRAD - Crveni krst Srbije primio je donaciju u vrednosti od više od 6,5 miliona dinara, koja je namenjen onima kojima je neophodna pomoć.

U okviru svoje tradicionalne akcije "Mala dela su velika stvar", kompanija Lidl Srbija, uz pomoć svojih potrošača, korisnicima Crvenog krsta Srbije je obezbedila ovu donaciju, navodi se u saopštenju Crvenog krsta Srbije.

"Kupovinom preporučenih proizvoda i njihovim odlaganjem na predviđeno mesto iza kasa Lidl prodavnica, potrošači su donirali više od 23 tone proizvoda u trajanju akcije. Kompanija je lansirala i limitiranu seriju plišanih igračaka Rakuna Raše, za čiju kupovinu je donirala namirnice za pripremu 10.000 obroka, a dodatno je obezbedila 1.800.000 dinara u opremi za potrebe Programa narodnih kuhinja Crvenog krsta Srbije", navodi se u saopštenju.

Od dolaska ovog lanca na domaće tržište, kroz organizovane akcije solidarnosti, prikupljeno je preko 53 tone pomoći.

Crveni krst Srbije zahvalio je kompaniji Lidl i građanima koji su se uključili u akciju kupovinom nekog od preporučenih proizvoda i na ovaj način svi zajedno daprineli da se olakšaju životi onih kojima je neophodna pomoć drugih ljudi.