27. februar 2024 14:28

UNICEF oprema Razvojna savetovališta za decu sa teškoćama u razvoju

Izvor: TANJUG

podeli vest

UNICEF oprema Razvojna savetovališta za decu sa teškoćama u razvoju

Foto: UNICEF Srbija/2017/Vaš

BEOGRAD - Organizacija Unicef u Srbiji planira da ove godine obezbedi vozila za Razvojna savetovališta za decu sa teškoćama i smetnjama u razvoju u Nišu, Čačku, Šapcu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Zaječaru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu i Kikindi, kako bi stručnjaci redovno mogli da odlaze u posete porodicama i deci.

U saopštenju Unicefa navodi se da te posete omogućavaju da sva deca dobiju podršku i priliku za učenje, jer je porodično okruženje najprirodnije za svako dete, a roditelji se tako osnažuju da se oslanjanju na sopstvene snage i mogućnosti.

Dodaje se i da organizacija namerava da u Užicu, Pirotu, Valjevu, Smederevu, Boru i Jagodini formira nove timove koji će raditi sa decom i porodicama kojima je potrebna podrška.

Samo prošle godine podršku za rano prepoznavanje kašnjenja u razvoju i rane intervencije dobilo je 3.360 dece, navodi se u saopštenju i dodaje da su u Subotici, Kraljevu i Rakovici adaptirana i kompletno opremljena razvojna savetovališta koja su potpuno osposobljena i za rad na terenu.