4. mart 2024 11:53

Petar Svorcan: Donacija TIKA poboljšaće kvalitet rada KBC Zvezdara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Petar Svorcan: Donacija TIKA poboljšaće kvalitet rada KBC Zvezdara

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je opremu za 7. hiruršku salu u KBC Zvezdara, a v.d. direktora KBC Zvezdara Petar Svorcan kaže da će oprema koju je donirala turska agencija poboljšati kvalitet rada, a da će pacijenti imati mogućnost da se leče na najsavremenijim aparatima.

Svorcan je za Tanjug rekao da je vrednost donacije blizu 80.000 evra, što uključuje hirurški sto, hiruršku lampu, elektrohiruršku jedinicu i mobilni aspirator za hirurgiju.

 

Istakao je da ovo nije prva donacija TIKA ovoj ustanovi i dodao da su 2018. godine oni donirali 90.000 evra za različitu opremu.

"Izrazita zahvalnost njima što su nas prepoznali kao izuzetno bitnu ustanovu u našem gradu i državi. Oprema koju smo dobili značajno će unaprediti rad naših zaposlenih i doprineće dobrobiti naših pacijenata", naglasio je Svorcan.

 

Dodao je da je donacija TIKA dokaz prijateljstva između Turske i Srbije, koje je, prema njegovim rečima, na najvišem mogućem nivou.

Direktor odseka TIKA za Balkan Muhamed Unal naveo je da je KBC Zvezdara značajna jer pored toga što pruža usluge pacijentima, daje mogućnost studentima Medicinskog fakulteta u Beogradu da u njoj pohađaju praksu.