14. mart 2024 12:49

Mirović: Stvaramo uslove da voda dođe do svakog potrošača u Beočinu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mirović: Stvaramo uslove da voda dođe do svakog potrošača u Beočinu

Foto: TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

BEOČIN  - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić potpisali su sa predsednicom opštine Beočin Biljanom Janković ugovor o rekonstrukciji i dogradnji postrojenja za prečišćavanje bunarske vode za vodosnabdevanje ove opštine i okolnih mesta.

Mirović je tom prilikom rekao da će opština Beočin sa novim postrojenjem dobiti veću količinu vode koja će se isporučivati u realnom vremenu.

"U pojedinim mestima to zavisi i od podstanica, kapaciteta koje imamo na samim tačkama isporuke. Sada stvaramo uslove da voda dođe do svakog potrošača u Beočinu, ali neophodna je i rekonstrukcija vodovodne mreže na pojedinim stanicama. Radili smo na tome i minulih godina, ali sada imamo veliki broj ljudi koji dolazi iz grada ovde, pogotovo leti i to je poseban razlog što smo pristupili realizaciji ovog posla, zbog velikog broja novih priključaka", kazao je Mirović.

Prema rečima predsednice opštine Beočin Biljane Janković, radovi će biti završeni do kraja 2025. godine.

"Mi svi koji živimo ovde u Beočinu, znamo da je ovo potrebno našoj opštini. Projekat će se raditi u nekoliko faza, a ukupna vrednost radova je 600 miliona dinara koje nam je obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja", kazala je Janković.

Rekonstrukciju i dogradnju će raditi firma "Graditelj NS", a u pitanju je izgradnja, opremanje i povezivanje bunara B5.