21. mart 2024 14:35

Povodom 143 godine rada Crvenog krsta Novog Sada, dodeljena priznanja istaknutim pojedincima i institucijama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Povodom 143 godine rada Crvenog krsta Novog Sada, dodeljena priznanja istaknutim pojedincima i institucijama

Foto: TANJUG/GRAD NOVI SAD

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je svečanoj dodeli znakova priznanja Crvenog krsta Srbije povodom obeležavanja 143 godine neprekidnog rada Crvenog krsta Novog Sada.

Priznanja su uručena istaknutim pojedincima i institucijama u znak zahvalnosti za podršku u radu, navodi se u saopštenju.

"Trajati skoro vek i po i istrajavati u humanitarnom radu, kroz sva turbulentna vremena, jeste za svaku pohvalu i divljenje. Neprekidno delovanje i produktivnost Crvenog krsta Novog Sada ne možemo da merimo samo godinama, nego, rekao bih pre, osmesima zadovoljstva i zahvalnošću brojnih korisnika", rekao je Đurić.

On je dodao da će Grad Novi Sad biti, kao i do sada, pouzdan partner na ostvarenju svih ciljeva ove organizacije, koji su uvek plemeniti.

"Čestitam svim dobitnicima priznanja Crvenog krsta Srbije, koji su pružili podršku toj organizaciji, što je za svako poštovanje. Želim vam da ostanete jedna velika porodica profesionalaca i volontera i da samo rastete. Zaista je nezamislivo funkcionisanje bilo kog mesta, grada, pa tako i Novog Sada bez vašeg angažmana. Veliko hvala za sve", rekao je Đurić.

On je podsetio da je Grad Novi Sad do sada sa Crvenim krstom realizovao brojne akcije.

"Krajem prošle godine, Grad Novi Sad je tradicionalno podelio pomoć socijalno ugroženim porodicama u vidu 1.200 prehrambenih i još toliko higijenskih paketa. Konstantna podrška Grada ogleda se u mnogim segmentima podrške kao što su tradicionalna dodela novogodišnjih paketića za decu koja se nalaze u stanju socijalne ugroženosti i njihovi odlasci na more, ali i još mnogo toga", istakao je gradončelnik Novog Sada.

U okviru svečanosti, nastupio je Hor gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", upriličena je projekcija kratkog filma o Crvenom krstu Novog Sada kroz tri veka humanosti, a pre dodele medalja, Zlatnih i Srebrnih znakova Crvenog krsta Srbije, obratio se i generalni sekretar te organizacije Ljubomir Miladinović.

"Čestitam 143 godina rada novosadskom Crvenom krstu i želim im da nastave svoju plemenitu misiju humanosti. Crveni krst Srbije će nastaviti da opravdava poverenje svih ljudi, čineći samo dobra dela i pomažući ljudima u nevolji", rekao je Miladinović.