27. mart 2024 21:48

Agencija za sprečavanje korupcije otvorila predstavništvo u Nišu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Agencija za sprečavanje korupcije otvorila predstavništvo u Nišu

Foto: Tanjug/video

NIŠ - Agencija za sprečavanje korupcije otvorila je svoje predstavništvo u Nišu, a tim povodom, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da to predstavlja dokaz da gradska vlast radi u skladu sa zakonima i da se ne plaši zbog toga što je Agencija došla.

Kako je navela, gradska vlast je uputila pismo namere da Agencija za borbu protiv korupcije otvori svoje predstavništvo u Nišu kako bi sugrađani koji imaju potrebe da bilo šta podnesu kao prijavu Agenciji to i urade u tom gradu.

"Želimo da sve ljude pozovemo, ko iole ima sumnju da bilo ko od funkcionera bilo šta radi protiv zakona, da sada mogu da prijave, da ne treba da se maltretiraju do Beograda, već da im je agencija došla u Niš i da to mogu da učine", rekla je Sotirovski.

Gradonačelnica je dodala i da prijave mogu da podnose i ljudi koji dolaze u Niš, a nisu iz tog grada.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović naveo je da prijave ili podneske protiv funkcionera mogu da podnose svi građani Republike Srbije.

"Podneske može da podnese svako zainteresovano lice tj. ako neko dođe do saznanja da postoji potencijalni sukob interesa ili neka imovina koju javni funkcioneri nama nisu prijavili. Upravo smo zato i u Nišu, da se približimo građanstvu i ljudima i da pokušamo da se nivo korupcije u gradu i uopšte u Nišavskom okrugu smanji", istakao je Damnjanović.

Delegacija Agencije za sprečavanje korupcije je u znak prijateljstva sa Nišlijama posadila stablo u parku na Trgu kralja Aleksandra, a potom i posetila spomenik istorije "Ćele kulu".