3. april 2024 18:25

Uručena priznanja za najbezbednije vojne vozače

Izvor: TANJUG

podeli vest

Uručena priznanja za najbezbednije vojne vozače

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA

BEOGRAD - Najbezbednijim vozačima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u 2023. godini danas su u Beogradu uručena tradicionalna priznanja, na sednici Saveta za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju u kasarni „Topčider“.

Za najbezbednijeg vozača u kategoriji podoficira proglašen je zastavnik prve klase Jovan Medojević iz 72. brigade za specijalne operacije, dok su u kategoriji profesionalnih vojnika i civilnih lica priznanja poneli desetar Života Jerinić i vojni službenik Goran Radojević iz Centralne logističke baze.

Oni su u prethodnoj godini prešli najviše kilometara vojnim vozilima za prevoz putnika, opasne robe u tečnom stanju i vangabaritnih sredstava, bez saobraćajnih nezgoda i prekršaja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Najboljim vozačima priznanja je uručio zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović, koji je i predsednik Saveta za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju.

Na današnjoj sednici razmatrano je stanje bezbednosti u saobraćaju u Srbiji, sa posebnim osvrtom na bezbednost vojnih vozača, i usvojeni su zaključci i mere za dalje unapređenje bezbednosti u saobraćaju.

Sednice Saveta za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju održavaju se dva puta godišnje, a u njegovom radu, osim najodgovornijih starešina saobraćajne službe Vojske Srbije, učestvuju i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Saobraćajnog fakulteta u Beogradu i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.