6. april 2024 13:49

Ministarka Kisić uručila pomoć porodici devojke koja boluje od SMA

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka Kisić uručila pomoć porodici devojke koja boluje od SMA

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI/ DEJAN UROŠEVIĆ

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici Darija Kisić posetila je danas porodicu Dimitrijević čija ćerka boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA) i uručila im rešenje o jednokratnoj finansijskoj pomoći, kao i vaučere za lekove, medicinska i sredstva za rehabilitaciju.

Porodici Dimitrijević uručeno je rešenje o isplati jednokratne finansijske pomoći u iznosu od 25.000 dinara, kao i vaučeri za apoteke u iznosu od 35.000 dinara i za rehabilitaciju 50.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

"Ovo su novi vidovi podrške države obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama, jer želimo da imaju kvalitetniji život. I u narednom periodu ćemo nastaviti da im pružamo svu moguću podršku", istakla je Kisić.

Ministarka je naglasila da je devojka koju je posetila višestruko talentovana učenica Dizajnerske škole, kao i da slika i piše pesme.

"Ona je pravi primer svima kako se ponosno ide kroz život, kako se hrabro nosi sa svim izazovima, a njena porodica primer podrške, razumevanja, topline i ljubavi", zakjučila je Kisić.