3. februar 2023 14:34

Gradina: Carinici pronašli kofere pune računara i mobilnih telefona

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gradina: Carinici pronašli kofere pune računara i mobilnih telefona

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

BEOGRAD - Carinici su, na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili putnika jednog autobusa da preko granice prenese kofere i torbe pune laptop i tablet-računara, kao i mobilnih telefona, saopštila je danas Uprava carina.

Prekršaj je otkriven juče, kada je na izlazu iz zemlje za detaljnu kontrolu izdvojen autobus stranih registarskih oznaka, koji je sa šest putnika saobrćao iz Nemačke ka Turskoj.

Tom prilikom su među prtljagom pronađena tri kofera u koje je bilo spakovano 45 različitih laptop i tablet-računara sa punjačima, 43 mobilna telefona, kao i pet muških ručnih časovnika u originalnom pakovanju.

Reč je o korišćenim računarima i tabletima poznatih proizvođača kao što su ''HP'', ''Acer'', ''Lenovo'', ''Toshiba'' i drugi, upotrebljavanim mobilnim telefonima ''Samsung'', ''Sony'', ''Huawei'' i sl. i novim ručnim satovima marke ''Martin line''.

Krijumčarena roba biće zadržana do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv 52-godišnjeg putnika pred nadležnim sudom, navedeno je u saopštenju.