30. novembar 2022 16:45

Vršnjačko nasilje u Novom Pazaru, MUP podnosi krivične prijave protiv dva dečaka

Autor: Tanjug

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vršnjačko nasilje u Novom Pazaru, MUP podnosi krivične prijave protiv dva dečaka

Foto: Shutterstock.com/Pixel-Shot, ilustracija

NOVI PAZAR- Portal Sandžak pres, pozivajući se na Instagram stranicu „stop nasilju1“, objavio je da se pre dva dana dogodio još jedan slučaj maltretiranja i fizičkog nasilja u Novom Pazaru, kada je pretučen dečak Mehmed C (14).

On je, prema navodima sa ove stranice, brutalno napadnut pri izlasku iz školske sale u krugu škole „Meša Selimović“ dok je sa drugarima pratio utakmicu i nanete su mu teške telesne povrede.

Autori objave su naveli da je dečak hitno prebačen u novopazarsku bolnicu gde su mu ustanovljene teške telesne povrede i da su mu polomljene jagodica i gornja vilica.

Oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i saopštilo da će pripadnici MUP-a u Novom Pazaru, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu, podneti krivičnu prijavu protiv dvojice petnaestogodišnjaka iz ovog grada, zbog postojanja sumnje da su počinili krivično delo teška telesna povreda.

U saopštenju se navodi i da će po nalogu tužilaštva protiv još trojice petnaestogodišnjaka, osumnjičenih za krivično delo učestvovanje u tuči biti podneta krivična prijava.

Nјih petorica se sumnjiče da su, sa jednim trinaestogodišnjakom, u nedelјu popodne, u dvorištu jedne osnovne škole u Novom Pazaru, nakon svađe, napali četrnaestogodišnjaka, a dvojica od njih su ga teško povredili.

O događaju je obavešten i Centar za socijalni rad u Novom Pazaru.