7. februar 2023 13:11

Stano: Spremni smo da organizujemo dijalog BG-PR na visokom nivou, još nema datuma

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stano: Spremni smo da organizujemo dijalog BG-PR na visokom nivou, još nema datuma

Foto: Shutterstock.com/Alexandros Michailidis, arhiva

BRISEL – Evropska unije još ne može da najavi datum sastanka dijaloga na visokom nivou između Beograda i Prištine u Briselu, izjavio je danas Peter Stano, portparol visokog predstavnika za spoljnu politiku Unije.

„Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak je putovao u region zbog apretka u dijalogu i da bi jasno stavio do znanja partnerima u Prištini i Beogradu da EU očekuje napredak. Na stolu je evropski predlog o načinu kako da se ide napred i da bude napretka na putu ka normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova. Nemam šta da dodam od onog što je naš specijalni predstavnik rekao na terenu. Što se tiče dijaloga na visokom nivou, razume se da smo mi uvek spremni da ih dočekamo i da organizujemo sastanak“, rekao je Stano na pitanje Tanjuga da li se uskoro očekuje sastanak u dijalogu na visokom nivou u Briselu.

On je dodao da će EU najaviti kada za to dođe vreme i da u ovom trenutku takav sastanak ne može da najavi.

Lajčak je juče, posle sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i s premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem na svom Tviter nalogu najavio nastavak razgovora na sastanku na visokom nivou.