7. mart 2023 11:10

Vladimir Radomirović: Sporazum kakav je predstavljen od strane SAD i EU nije dovoljno dobar za interes Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladimir Radomirović: Sporazum kakav je predstavljen od strane SAD i EU nije dovoljno dobar za interes Srbije

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Glavni i odgovorni urednik "Pištaljke" Vladimir Radomirović izjavio je danas da sporazum kakav je predstavljen od strane SAD i EU nije dovoljno dobar za srpske interese.

On je za Tanjug rekao da SAD i vodeće zemlje EU očekuju da sporazum bude potpisan onako kako su ga oni predstavili i kako je prihvaćen u Briselu, ali dodaje da je pitanje šta je sa aneksom koji je sastavni deo sporazuma i šta je sa ZSO, koja je, kako kaže, ostavljena kao nešto dogovoreno još pre 10 godina i koja do danas nije sprovedena.

 

"Vidimo da je sa Savetom Evrope zapelo, pretpostavljamo zbog američkog pritiska na članice Saveta Evrope da ne dozvole trenutno Kosovu, dok ne prihvati sporazum, da postane članica Saveta Evrope, ali mislim da u Savetu Evrope svakako zemlje koje su priznale Kosovo imaju većinu, i mogu da proguraju članstvo. Zatim, tu je člansvo eventualno u NATO-u, na šta bi morale da pristanu zemlje koje do sada nisu priznale Kosovo, a i čini mi se na osnovu ovoga što je predstavljeno u Briselu, nema osnova da Španije, Grčka, Kipar, Slovačka i Rumunija, priznaju nezavisnost Kosova", naveo je on.

Nije dobro što je otvoren pretres u suđenju za ubistvo Ćuruvije

Vladimir Radomirović izjavio je danas da nije dobar znak to što je otvoren pretres u suđenju za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, jer sudije sada traže razlog da obore prvostepenu presudu.

"Videćemo da li će naći osnov za to. Presuda kojom bi bile oglašene krivim ubice i nalogodavci ubistva Slavka Ćuruvije bi bila vrlo značajna za celo društvo Srbije, jer bi se time poslala poruka da zločini protiv novinara ne mogu ostati nekažnjeni", rekao je on za Tanjug.

Prema njegovim rečima, važno je da se što pre krene u optuživanje ljudi koji su ubili Milana Pantića 2001. godine kao i da se kazne svi koji preti, ili na bilo koji način ugrožavaju naše kolege", rekao je Radomirović.