12. mart 2023 12:34

Kurti ponavlja: Za punu normalizaciju odnosa neophodno uzajamno priznanje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kurti ponavlja: Za punu normalizaciju odnosa neophodno uzajamno priznanje

Foto: Tanjug video, arhiva

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, ponovio je danas tvrdnju da je za punu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine neophodno da uzajamno priznanje bude u srži sporazuma.

Kurti je, u video poruci upućenoj učesnicima 11. Manhajmskog foruma, rekao da se nada da odbijanje Srbije da potpiše evropski predlog u Briselu nije pokazatelj da se ne slaže sa njegovim sadržajem, prenosi Koha.

On je ponovio da je na sastanku u Briselu 27. februara ponudio potpisivanje Osnovnog sporazuma za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

„Nažalost, predsednik Srbije je to odbio i javno izneo to odbijanje nakon napuštanja sastanka. Sledeće nedelje ćemo se ponovo sresti u Ohridu. Nadam se da odbijanje Srbije da potpiše predlog u Briselu nije pokazatelj da se ne slaže sa sadržajem", naveo je Kurti.

"Smatramo da Osnovni sporazum između Kosova i Srbije sadrži napredak ka međusobnom priznavanju dve države. Verujemo da je za punu normalizaciju odnosa neophodno uzajamno priznanje u srži sporazuma", kazao je Kurti.