22. mart 2023 14:45

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Dendijasom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Dendijasom

Foto: Print screen/Instagram, @buducnostsrbijeav

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendijasom, koji je  doputovao u posetu Srbiji. 

Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" objavio fotografiju sa Dendijasom. 

 

"Lep dan iskoristio sam da ugostim ministra Dendijasa sa kojim sam razmotrio situaciju  u regionu, nastavak procesa normalizacije odnos Beograda i Prištine i razgovarao o jačanju saradnje naša dva naroda i države", naveo je Vučić na Instagramu.

Predsednik je grčkom ministru zahvalio na principijelnom stavu Grčke, kao i na ličnom angažmanu, kada je reč o podršci dijalogu, poštovanju međunarodnog prava, očuvanju mira i stabilnosti u regionu i zalaganju za napredak Srbije na putu evrointegracija.

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova u utorak je najavilo da će Dendijas boraviti danas u poseti Srbiji, gde će ga primiti predsednik Vučić. 

U saopštenju grčkog MSP-a navodi se da se očekuje da će razgovori tokom posete Dendijasa Srbiji biti usredsređeni na dijalog Beograda i Prištine nakon nedavnog razvoja događaja, kao i na evropsku perspektivu Zapadnog Balkana.