22. mart 2023 16:35

Dendijas: Čestitao sam Vučiću na sporazumu iz Ohrida, podrška Grčke dijalogu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dendijas: Čestitao sam Vučiću na sporazumu iz Ohrida, podrška Grčke dijalogu

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendijas saopštio je danas da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, s kojim se sastao u Beogradu, čestitao na nedavno postignutom sporazumu Beograda i Prištine u Ohridu i potvrdio čvrstu podršku Grčke naporima kojima posreduje EU za dalji napredak dijaloga.

"Ponovio sam čvrstu podršku Grčke naporima kojima posreduje EU za dalji napredak dijaloga Beograda i Prištine, u cilju postizanja sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma", naveo je Dendijas na Tviteru.

Dodao je da su deo diskusije bili regionalni razvoj i evropska perspektiva Zapadnog Balkana.

Šef grčke diplomatije istakao je da ga je predsednik Srbije srdačno primio u Beogradu.

"Čestitao sam mu na nedavnom sporazumu Beograda i Prištine postignutom u Ohridu", naveo je Dendijas.

Vučić je danas na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" objavio da je Dendijasu zahvalio na principijelnom stavu Grčke, kao i na ličnom angažmanu, kada je reč o podršci dijalogu, poštovanju međunarodnog prava, očuvanju mira i stabilnosti u regionu i zalaganju za napredak Srbije na putu evrointegracija.

"Lep dan iskoristio sam da ugostim ministra Dendijasa sa kojim sam razmotrio situaciju u regionu, nastavak procesa normalizacije odnos Beograda i Prištine i razgovarao o jačanju saradnje naša dva naroda i države", naveo je Vučić.