30. mart 2023 13:26

Vučević obišao 98. vazduhoplovnu brigadu: Osnaživanje vojske biće nastavljeno

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević obišao 98. vazduhoplovnu brigadu: Osnaživanje vojske biće nastavljeno

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

KRALJEVO - Ministar odbrane Miloš Vučević, prilikom današnjeg obilaska 98. vazduhoplovne brigade na vojnom aerodromu „Morava“, poručio je da će Srbija nastaviti sa osnaživanjem vazduhoplostva i vojske.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je Vučević istakao da je svestan svih izazova sa kojima treba dalje da se radi.

 

Vučević. koji je i potpredsednik Vlade, u obilasku brigade bio je sa komandantom Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnikom Duškom Žarkovićem, a tako je započeo posetu Raškom upravnom okrugu.

"U razgovoru sa pukovnikom Draganom Mrdakom, komandantom 98. vazduhoplovne brigade i ostalim komandantima i komandirima, uverio sam se kakvo je stanje u brigadi. Razgovarali smo o onim problemima, pitanjima i izazovima sa kojima se Vojska Srbije, pa i ova brigada suočavaju, kao što su novi ljudi - piloti i aviomehaničari, kao i o pitanjima nabavke nove opreme, novih letelica i infrastrukturnim zadacima koji su pred nama", rekao je on.

Dodao je da se uverio da je Vojska Srbije, 98. brigada i ceo vid Ratnog vazduhoplovstva i PVO napredovao prethodnih godina i dobijao nešto što ranije Srbija nije imala.

"Krenulo se u pravom pravcu, uvodilo se savremeno naoružanje i vojna oprema. Verujem da ćemo imati dobre vesti za Vojsku Srbije, rekao bih i za celu državu da će nam stići nova oprema, novo naoružanje i da će cela Vojska Srbije, Ratno vazduhoplovstvo i PVO, time i 98. vazduhoplovna brigada biti snažnija", poručio je Vučević.

Istakao je da će se rukovodstvo Srbije truditi da stvara još bolje uslove, da ima nove mlade pilote, aviomehaničare, podoficire i vojnike.

"Da završimo infrastukturne radove, da oprema koja je skupa, kvalitetna, ubojita bude čuvana u najboljim uslovima u infrastrukturi kakvu ona zaslužuje da ima. Zadovoljan sam i ponosan, a svestan svih onih izazova sa kojima treba dalje da radimo", zaključio je Vučević.

Tokom obilaska prikazan je deo letačke obuke pripadnika brigade, a Vučević je obišao taktičko-tehnički zbor dela naoružanja i vojne opreme.

Ministru je prikazan i rad na održavanju vazduhoplova gde se uverio o stepenu osposobljenosti ljudstva za održavanje svih vrsta vazduhoplova u brigadi, a obišao je i radove na izgradnji novog hangara.