6. april 2023 17:19

Kraljevo: Položeni venci ispred Spomenika otpora i pobede

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kraljevo: Položeni venci ispred Spomenika otpora i pobede

Foto: Tanjug/video

KRALJEVO - U Kraljevu su danas položeni venci ispred Spomenika otpora i pobede, povodom obeležavanja godišnjice bombardovanja naše zemlje u Drugom svetskom ratu.

„Centralno obeležavanje i ceremoniju u Beogradu, predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja (Nikola) Selaković, a ja sam u Kraljevo stigla u svojstvu izaslanika predsednika Republike Srbije, istakla je Suzana Paunović. Kao što znate, pored Beograda, uvek obeležavamo ovaj dan i negde u unutrašnjosti zemlje. Danas je to Kraljevo, i ovde sam zajedno sa Manuelom Saracinom, izaslanikom nemačke vlade za Zapadni Balkan, sa kojim sam želela da odam počast kraljevčanima u borbama za oslobođenje Kraljeva.“, kaže Suzana Paunović, izaslanica predsednika Republike Srbije.

 

Vence su na Spomenik otpora i pobede u Kraljevu položili i predstacnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Predragom Terzićem.

Zaracin položio cveće na spomenik poginulima u aprilskom bombardovanju 1941.

Specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Zaracin položio je danas u Beogradu cveće na spomenik poginulima u nacističkom bombardovanju Beograda i Jugoslavije 1941. godine.

''Nalazim se u Srbiji kako bih obeležio sećanje na žrtve nacističkih i ratnih zločina. U 6 ujutro 6. aprila 1941. Vermaht je bombardovao Beograd kao deo nacističke kampanje na Balkanu i kasnije počinio okrutne masakre u Kraljevu i Kragujevcu. Nikad više“, napisao je Zaracin na svom nalogu na Tviteru.