25. maj 2023 16:17

Pokrajinska vlada izdvojila tri miliona dinara za nagrađivanje učenika

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pokrajinska vlada izdvojila tri miliona dinara za nagrađivanje učenika

Foto: AP VOJVODINA

NOVI SAD - U Pokrajinskoj vladi danas su dodeljene nagrade predstavnicima 54. najbolje vaspitno-obrazovne ustanove u AP Vojvodina, u okviru programa "Za čistije i zelenije škole u Vojvodini" za koji je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine ove godine izdvojio tri miliona dinara, a okupljenima se obratila i koordinatorka ovog programa i podsekretar Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine Brankica Tabak.

„Projekat je ušao u 14. ciklus, i broj učesnika iz godine u godinu raste. Kada je reč o finansiranju, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine ove godine je izdvojio tri miliona dinara za nagrađivanje učenika, odnosno predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine“, rekla je podsekretarka Tabak.

Osvrćući se na nemile događaje iz prethodnih nedelja, ona je istakla da je upravo ovaj program dobar primer razvijanja empatije i ljubavi prema prirodi i njenoj zaštiti i da bez toga ne bi mogao trajati sve ove godine.

„Deca koja učestvuju u ovom programu pokazuju izuzetnu kreativnost. Ljubav prema prirodi zbližava učenike i nastavnike na onaj način koji u okviru redovne nastave ne mogu ostvariti. Učešće u ovom programu im daje prostor da budu upućeni mnogo više na prirodu, a to čine na parcelama u okviru svojih školskih dvorišta, na ekološkim i drugim sekcijama. Ono što još planiramo kao novinu jeste da u narednom ciklusu proširimo saradnju na realizaciji ovog programa, tako što ćemo uključiti i lokalne samouprave“, rekla je podsekretarka Tabak.

U ovom četrnaestogodišnjem projektu koji je pokrenut sa ciljem da se u vrtićima, školama i lokalnim zajednicama širom Vojvodine podigne svest i lična odgovornost za brigu o životnoj sredini, učestvuje ukupno devet partnera čiji su predstavnici danas dodelili nagrade najuspešnijim ovogodišnjim učesnicima, navodi se u saopštenju.

Reč je o šest sekretarijata Pokrajinske vlade – Sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine, Sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Sekretarijatu za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Sekretarijatu za privredu i turizam i Sekretarijatu za sport i omladinu, kao i o predstavnicima Grada Novog Sada – Gradske uprave za zaštitu životne sredine, JP „Vojvodinašumeˮ i Pokretu gorana Vojvodine.