5. jun 2023 10:23

Igor Simić: Lažna vest je da Srpska lista ima dva uslova za učešće na izborima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Igor Simić: Lažna vest je da Srpska lista ima dva uslova za učešće na izborima

Foto: Tanjug video

KOSOVSKA MITROVICA - Potpredsednik Srpske liste Igor Simić demantovao je danas da je izjavio da Srpska lista ima dva uslova za učešće na izborima na severu KiM ističući da se radi o lažnoj vesti.

On je na svom Fejbuku rekao da od redakcije Radio Slobodne Evrope, koja je objavila tu vest, očekuje momentalno izvinjenje i demanti, i pozvao medije da "ne nasedaju na provokacije i izmišljotine".

Istovremeno, on je objavio i tekstualni odgovor, koji je dao novinaru Radio Slobodne Evrope u vezi situacije na severu a u kome piše da su prioritetna pitanja koja moraju da se reše kako bi deeskalirala situacija na terenu, a koja su ujedno zahtev Srba na severu Kosova i Metohije jesu da Kurtijevi specijalci napuste opštinske zgrade na severu.

Takođe, uslov je "da lažni gradonačelnici koji nemaju nikakav legitimitet i legalitet" ne dolaze u zgrade jer ih građani nisu birali, i da se puste na slobodu neosnovano uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović, odnosno da se prestane sa progonom Srba koji su, kako ističe Simić, na protestima u poslednje dve godine branili mir i slobodu od nasrtaja režima Aljbina Kurtija.

"A što se izbora tiče, od ranije je poznat stav Srpske liste, da se prvo moraju povući Kurtijevi specijalci sa severa Kosova i Metohije, gde su nelegalno prisutni, i mesecima maltretiraju Srbe, pa čak i pucaju u njih, i da se konačno, nakon 10 godina formira Zajednica srpskih opština u skladu sa dogovorima iz 2013. i 2015. godine. Stop lažnim vestima", napisao je Simić.