17. decembar 2022 17:26

Lekari ZC u Severnoj Mitrovici danonoćno spašavaju živote, a na barikadama ih brane

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lekari ZC u Severnoj Mitrovici danonoćno spašavaju živote, a na barikadama ih brane

Foto: TANJUG/FOTO STR

SEVERNA MITROVICA - Srbi sa severa KiM danima na barikadama istrajno, na miran i demokratski način iskazuju svoje nezadovolјstvo zbog hapšenja sunarodnika i prisustva sve većeg broja kosovske policije koja u blokadi drži sever Kosova.

Vlasti u Prištini novim hapšenjima, pretnjama i ucenama pokušavaju da zastraše ovdašnje Srbe, ali oni ne odustaju od svoje borbe za očuvanje života i identiteta na ovim prostorima, preneo je TV Most.

 

Na barikadama se nalaze svi - studenti i profesori, domaćice i akademski građani, kao i doktori koji bitku za život vode na svom poslu i ovde, sa svojim sunarodnicima.

Prof. doktor Zlatan Elek, koji je u operacionoj sali uklonio nebrojane barikade, ovih dana svaki svoj slobodan trenutak provodi sa svojim sugrađanima, koji na miran način iskazuju protest zbog toga što Priština nad našim narodom vrši neviđeni teror.

"Primorani smo da budemo ovde, ovo je naša reakcija na svakodnevne, neprimerene akcije vlasti u Prištini protiv našeg naroda", naglašava doktor Elek.

On podvlači da je ovo odgovor vlastima u Prištini koja kaže da se na barikadama nalaze kriminalci.

"Mi smo obični građani, naoružani samo dobrom volјom za opstanak i ostanak na ovim prostorima i bićemo ovde sve dok bude bilo potrebno i dok se ne oslobode naši nepravedno uhapšeni građani, a jedinice Rosu, kojima nije mesto ovde, ne povuku sa severa Kosova", poručuje doktor Elek.

On ponavlјa da profesori i akademski građani, koji se svakodnevno nalaze na barikadama, predstavlјaju uzor kako se ponaša pošten i patriotski opredelјen građanin.

"Rođen sam ovde, ovde su grobovi mojih predaka. U kakvoj demokratiji živimo, pokazuje i to da groblјe u južnom delu možemo da posetimo samo nekoliko puta godišnje i sveće palimo na oskrnavlјenim grobovima. Ako je to demokratija, onda smo razočarani njom", zaklјučuje doktor Elek.