5. jul 2023 21:21

Moskovska delegacija u dvodnevnoj poseti Opštini Savski venac

Izvor: TANJUG

podeli vest

Moskovska delegacija u dvodnevnoj poseti Opštini Savski venac

Foto: GO Savski venac

BEOGRAD - Predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović dočekao je danas u Upravnoj zgradi Opštine četvoročlanu delegaciju Centralnog administrativnog okruga Moskve, koju u dvodnevnoj poseti predvodi predsednik tog okruga Vladimir Goverdovski.

Tradicionalno prijateljstvo dve centralne lokalne samouprave Beograda i Moskve započeto je 2017. godine potpisivanjem Protokola o saradnji sa akcentom na saradnji u oblasti kulture, turizma, sporta i uprave radi unapređenja usluga koje građani koriste, saopšteno je iz GO Savski venac.

U razgovoru sa delegacijom iz Moskve o daljem razvoju i proširenju saradnje učestvovali su i predsednik Skupštine GO Savski venac Strahinja Kukić, zamenik predsednika Opštine Uroš Tripković i članica Veća Ana Marinković.

Predsednik Vidović izrazio je zadovoljstvo što se saradnja sa prijateljima iz Moskve nastavlja i što se neguju tradicionalno dobri odnosi dva naroda.

''Poseta predstavnika Centralnog okruga Moskve nas i ovaj put raduje i ukazuje na poštovanje i uvažavanje koje gajimo obostrano. Kolege iz Moskve smo upoznali sa realizacijom kapitalnih projekata na teritoriji naše opštine poput izgradnje stanične zgrade „Prokop“, Beograda na vodi, novog Savskog trga i nove zgrade KCS, kao i sa projektima koji nas tek očekuju, poput „Expo 2027“. Razmenili smo iskustva i izrazili spremnost za proširenje saradnje u oblastima sporta, turizma i kulture. Želimo da nastavimo u pravcu realizacije zajedničkih projekata na zadovoljstvo naših građana i opština, kao i gradova Beograda i Moskve'', poručio je Vidović.

On je dodao da će se potruditi da gostima iz Rusije budu dobri domaćini i da će iz Beograda poneti lepe utiske.

Vladimir Goverdovski zahvalio je na gostoprimstvu srpskim prijateljima i pohvalio izgled Beograda i Savskog venca primetivši napredak.

''Visoko cenimo partnerstvo sa opštinom Savski venac. Vaš grad i državu smatramo jednim od glavnih, prioritetnih i pouzdanih međunarodnih partnera i nadamo se uspešnoj saradnji i ubuduće. Kao i kolege iz Beograda i mi smo, u proteklom periodu između dva susreta, mnogo radili. Realizovani su projekti koji su doprineli poboljšanju javnog prevoza u Moskvi, parkova i sportskih igrališta, kulturnog nasleđa, razvoju u oblasti građevinarstva, realizaciju programa namenjenih penzionerima, a jedan od najvažnijih na koji smo posebno ponosni je projekat obnove preko 100 domova zdravlja'', naveo je Goverdovski.

On je ovom prilikom zvanično pozvao srpsku delegaciju u posetu Moskvi za vreme održavanja festivala „Spaškaya Tower“ koji se održava na Crvenom trgu.

Razgovoru dveju delegacija prisustvovali su predstavnik Ruske ambasade u Beogradu Valerij Golovanov i načelnik Policijske uprave Savski venac Dragan Brkić.

Nakon sastanka članovi delegacije iz Moskve posetili su Savski trg i novoizgrađeni spomenik Stefanu Nemanji, dodaje se u saopštenju.