1. avgust 2023 15:50

Orlić primio Čen Bo u oproštajnu posetu: Čelično prijateljstvo Srbije i Kine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Orlić primio Čen Bo u oproštajnu posetu: Čelično prijateljstvo Srbije i Kine

Foto: TANJUG/NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kine Čen Bo, kojoj je zahvalio na ličnom doprinosu koji je, tokom svog službovanja u Beogradu, dala za jačanje odnosa između dve zemlje.

Poručio je da su brojni uspešno realizovani značajni projekti i svestrana saradnja u raznim oblastima potvrda čeličnog prijateljstva između Srbije i Kine, utemeljenog na odličnim ličnim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, sa čime se Čen Bo saglasila, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Orlić je naglasio da će srpski narod biti večno zahvalan na pomoći koju je Kina pružila našoj zemlji u najtežim trenucima tokom pandemije, kao i na čvrstoj, principijelnoj poziciji po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Ambasadorka je rekla da Kina neće zaboraviti snažnu podršku Srbije principu "jedne Kine“.

Ona je tokom sastanka pozdravila aktivnosti Poslaničke grupe prijateljstva sa NR Kinom u Skupštini Srbije, njenu brojnost i snažno povezivanje sa kolegama iz Svekineskog narodnog kongresa.

Posebno je pohvalila zalaganje i napore koje narodni poslanici i članovi Vlade ulažu za dodatno snaženje strateškog partnerstva koje su uspostavili lideri Srbije i Kine.

Prenela je čestitke na izboru Beograda za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe EXPO 2027, poručujući da će njena zemlja sa zadovoljstvom podeliti svoja iskustva kada je reč o organizaciji pomenutog događaja.

Orlić je ambasadorki poželeo sreću i uspeh u daljem radu, poručujući joj da je u Srbiju uvek dobrodošla, i da će ista podrška i spremnost za svaku saradnju, na bazi poverenja i prijateljstva koje gaje dve zemlje i dva naroda, biti pružena i njenom nasledniku, navodi se u saopštenju Narodne skupštine.