10. oktobar 2023 17:34

Žigmanov se sastao sa ambasadorkom Nemačke

Izvor: TANJUG

podeli vest

Žigmanov se sastao sa ambasadorkom Nemačke

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA

BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov razgovarao je danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji Anke Konrad.

''Glavne teme razgovora bile su integracija albanske nacionalne manjine sa juga Srbije u institucije i društvo Republike Srbije, kao i srpsko-hrvatski odnosi u svetlu poslednjih napora da se oni poboljšaju'', saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog .

Žigmanov je u razgovoru sa ambasadorkom Konrad zahvalio na razumevanju i podršci koju Nemačka pruža državnim organima kada je reč o izazovima integracije albanske nacionalne manjine na jugu Srbije.

Razgovaralo se o Planu od sedam tačaka i načinima da se zastoji u njegovoj realizaciji prevaziđu, o čemu je ministar Žigmaov izneo određene predloge, dodaje se u saopštenju.

On je podsetio na rezultate koje su Ministarstvo i Vlada Republike Srbije postigli u procesu formiranja Nacionalnog saveta Albanske nacionalne manjine, ''kao i na izazove koji postoje i kojih je Vlada Republike Srbije svesna'', navode iz Ministarstva.

Što se srpsko-hrvatskih odnosa tiče, ministar Žigmanov je naglasio da se radi na pregledu trenutnog stanja u raznim oblastima, paralelno sa rešavanjem pitanja koja nisu ideološki opterećena, već su važna za svakodnevni život građana.