17. oktobar 2023 17:25

Đorđe Milićević poručio mladima u Paraćinu: Sanjajte velike snove, ne smete stati na pola puta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đorđe Milićević poručio mladima u Paraćinu: Sanjajte velike snove, ne smete stati na pola puta

Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

PARAĆIN - Uvek sanjajte velike snove, i nikada ne smete stati na pola puta, poručio je danas u neformalnom razgovoru sa mladima u Paraćinu ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević.

"Uvek sanjajte velike snove i imajte na umu da su vaš rad i vaša upornost ključ da otvorite vrata tih velikih snove. Nailazićete na velike prepreke i izazove na putu do ostvarenja tih snova. Ali ne smete da stanete. Morate da idete u susret izazovima i da ih rešavate. Nikada ne smete stati na pola puta. Ili levo ili desno. Ko stoji na sredini puta biva pregažen, figurativno rečeno. Postaćete snažniji i sposobniji posle borbe sa svakim izazovom. I samo tako ćete ostvariti snove", rekao je Milićević.

On je, na tribini "Sa ministrom na TI", istakao da je svako vredan onoliko koliko ima znanja i prijatelja, koliko je mostova izgradio i sa onima koji nisu istomišljenici.

"Nikada u životu nemojte da kažete napravili smo mali korak. Jer, taj prvi mali korak je ključan u donošenju i realizaciji velikih odluka. Neuspehe ne gledajte kao neuspehe nego ih pretočite u uspehe", dodao je Milićević.

On je mladima, takođe, poručio da nikada ne zaborave svoje korene, porodičnu istoriju, svoj kraj, svoju tradiciju, svoj narod i svoju državu.

"Šta god radili i gde god bili u svetu uvek recite da ste iz Paraćina i iz Srbije. Budite jedinstveni, jer samo kad ste složni onda ste nepobedivi. Jedinstvo i sloga je ono što je danas najpotrebnije Srbiji, a budućnost Srbije ste upravo vi", naglasio je ministar.

Učesnici tribine tražili su od ministra savete o javnom nastupu, komunikaciji s medijima ali i komunikaciji s kolegama, organizaciji omladinskih udruženja, osmišljavanju i pisanju projekata, o ulaganju u privatni posao, ekološkom aktivizmu i drugom, navodi se u saopštenju.

Tribina u Paraćinu deo je kampanje „S ministrom na ti“ u okviru koje će ministar Milićević narednih nedelja obići celu zemlju i neformalno razgovarati sa mladima u gradovima i opštinama širom Srbije.