30. decembar 2022 12:33

Vučić: Jedini greh Nedeljkovića je što je vikao "Srbija" i nosio majicu "Nema predaje"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Jedini greh Nedeljkovića je što je vikao "Srbija" i nosio majicu "Nema predaje"

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu Nikolu Nedeljkovića, koji je pušten na slobodu nakon šest meseci provedenih u zatvoru u Prištini, zahvalio mu na odnosu koji je imao prema državi i svom narodu i ponudio posao.

 

"Nikola voli da se bavi tehnologijama i studira na Višoj poslovnoj školi i imamo dve ponude za tebe, da li hoćeš u Kancelariji za KiM da se baviš humanitarnim radom i studiraš ili hoćeš da radiš u Ministarstvu za telekomunikacije", rekao je Vučić Nikoli Nedeljkoviću, koji je sa roditeljima i sestrom došao u prijem u Predsedništvo Srbije.

Vučić mu je rekao da može sam da izabere pošto je imao takav odnos prema svojoj zemlji i narodu i da će mu zato država pomoći.

Nastavljamo da se borimo za Trajkovića i Adžića

Naš posao je da sada brinemo o Miljanu Adžiću i Slađanu Trajkoviću i da se borimo za njih i nastavićemo to da radimo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ljude koje vidite iz Kancelarije za KiM su vredno radili i borili se za naš narod na KiM. O njima nikada i ne pričamo. Brinuli su o svakoj porodici. Naš posao je da sada brinemo o Miljanu Adžiću i Slađanu Trajkoviću i da se borimo za njih i nastavićemo to da radimo", rekao je Vučić tokom sastanka sa Nikolom Nedeljkovićem, koji je posle šest meseci pušten iz pritvora u Prištini.

 

Predsednik je pitao Nedeljkovića da li bi želeo da se zaposli u Kancelariji za KiM ili u Ministarstvu za telekomunikacije i informisanje, na šta mu je Nedeljković odgovorio da bi da se bavi humanitarnim radom i da pomaže srpskom narodu na KiM. 

Priština podiže specijalne baze da bi mogla da preti srpskom narodu

Vučić je rekao da Priština podiže specijalne baze da bi mogla da preti srpskom narodu i zamolio ih da se ponašaju u skladu sa onim što je dogovoreno.

Srpski narod je odlučan da ne dozvoli teror

Aleksandar Vučić kaže da je jutros zvao evropske predstavnike i molio ih da povedu računa, jer je situacija mnogo teža nego što misle.

 

On je dodao da je srpski narod odlučan da ne dozvoli teror i istakao da se plaši neogovornsti međunarodnih predstavnika i Prištine.

Do sada nisu uspeli ni prst na levoj ruci da nam slome, a kamoli kičmu

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da u prvoj polovini januara dođu međunarodni predstavnici, kako je rekao, "velikani i velikaši iz sveta" da mu "održe vakelu" kako mora da se postigne sporazum koji se njima sviđa, misleći na francusko – nemački predlog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Vučić je nakon sastanka sa Nedeljkovićem, a odgovarajući na pitanja novinara, rekao da to kod njega izaziva mučninu, ali da mu je to posao, pa će ih lepo dočekati i kako je ironično dodao, "praviti se da mu je baš lepo".

„Praviću se da sam uživao u tim divnim razgovorima. I onda će to mučenje da se nastavi sa Kurtijem, pri čemu znam da neće nikada učiniti ništa, pri čemu znam da ne želi pomirenje, inače ne bi pravio provokacije svakoga dana, ali šta da se radi“, kazao je Vučić.

Pred posetu Hilandaru na Božić održaću godišnju konferenciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će na Božić posetiti manastir Hilandar, a da će prethodno održati godišnju konferenciju za medije.

"Ja ću negde pred Božić, pred moj odlazak na Hilandar, 4. ili 5. održati godišnju konferneciju za medije", rekao je Vučić.

On je kazao da nije zbog aktuelne krize mogao ranije da održi tu konferenciju za novinare. 

Prvi put garancije, tzv. bezbednosne snage Prištine ne mogu na sever

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da u izjavama EU, SAD i NATO povodom situacije na KiM za Srbe ne postoji ništa loše i da prvi put postoje garancije da tzv. bezbednosne snage Prištine ne mogu na sever ne samo bez saglasnosti NATO, već i bez saglasnosti lokalnih Srba i Srbije.

Na pitanje da li se pored tzv. bezbednosnih snaga to odnosi na jedinice Rosu i da li one mogu da vršljaju i dalje po sveru KiM, predsednik je kazao da ranije tako nešto nije postojalo ni za bezbednosne snage.

"Da probam da napravim kratku rekapitualaciju šta smo dobili, a šta smo izgubili. U papirima, u izjavama koje su dale zajednički EU i SAD, Evropska komisja, Vlada EU i Vlada SAD, kao i Kfor bile su dve izjave. Jedna zajednička izjava Evropljana i Amerikanaca, jedna je NATO izjava. U obe te izjave, ako analiziramo šta je loše za Srbe, ne postji ništa", rekao je Vučić odgovarajući novinarima posle sastanka sa Nikolom Nedeljkovićem. 

Porodica Nedeljković - ponosni i čestiti Srbi, na najboji način vaspitali sina

Predsednik Srbije izjavio je da mu je danas bila čast da upozna Nikolu Nedeljkovića i njegovu porodicu, koji je bio uhapšen na Gazimestanu i sada pušten na slobodu nakon šest meseci provedenih u zatvoru u Prištini, i zahvalio im što su ponosni i čestiti Srbi i odgajili svog sina na najbolji mogući način.

"To sa politikom nema veze, upoznao sam jednu divnu porodicu Dragomira, Slobodanke i njegovu stariju sestru Mariju, Bojana nisam. Zaista divna porodica, ponosnih i čestitih Srba, roditelja koji su odgajili dečaka na najbolji i najlepši mogući način", rekao je Vučić i Predsedništvu Srbije.

 

Kazao je da Nikola kada država daje novčanu pomoć mladima on to odmah prosledi u humanitarne svrhe. 

Važno je da ispune garancije, situacija je opasnija nego što misle

Predsednik je izjavio da mu je važno da međunarodna zajednica ispuni garancije koje su dali i da razumeju da su se pravili naivni, a da su gledali da je neko podigao četiri baze i to ne da bi gradio poverenje prema narodu koji živi na severu Kosova i Metohije, već da bi pretio tom narodu.

„Te baze su podizane da bi mogao da tuče ljude koji se ljube ili vode ljubav sa svojim devojkama u automobilu, da ih unakazi, da ih tuče do neprepoznatljivosti, pa da glume mangupe i kažu pogledajte šta smo uradili Srbima i da onda misle da će Srbi da ćute“, rekao je Vučić nakon sastanka sa Nikolom Nedeljković, a odgovarajući na pitanja novinara.

 

Vučić je naveo da razumeju i Srbi sa KiM da to Srbi u Beogradu ne razumeju i da u isto vreme dok se odvija drama na KiM ovde će biti hiljade proslava, što lepo govori o uspehu zemlje.

Dok postoji Ustav, za mene je Kosovo deo Srbije

Vučić je rekao da nema problem sa tim da mnogi misle da je Kosovo nezavisno, ali da on tako ne misli.

On je na pitanje novinara da prokomentariše izjave pojedinaca da on daje lažnu nadu govoreći da je Kosovo Srbija, rekao da postoji Ustav Srbije koji će poštovati dok se on ne promeni.

"Kada sam rekao da tražimo kompromisna rešenja svi ti koji misle da je Kosovo nezavisno skočili su mi na glavu. I velike patriote koji kad god izbije kriza traže da vojska interveniše. Pa sam i jedne i druge molio da odu na tri dana da odmore u Kačaniku i kažu nam kako su se proveli i kako je fantastična priroda. Pa niko od njih nije otišao. Licemerje ljudi koji u kafanama hoće da ratuju, ali da ratuje neko drugi, a ne oni i njihova deca. Licemerje onih koji bi da sve predamo na tacni i ništa ne sačuvamo. Sit sam toga i ponosan na pristoijnu Srbiju i onu koja želi da sačuva sebe, a to je većinska Srbija", rekao je Vučić.

Ideologija Aljbina Kutrija je ideoligija nacizma i Prizrenske lige

Predsednik je rekao da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavljač ideologije Envera Hodže, naciste Džafera Deve i Prizrenske lige.

„Svi njihovi planovi i programi zasnovani su na prvoj Prizrenskoj ligi iz 1889, drugoj Prizrenskoj ligi iz 1943. godine, kada je osnovan pokret Bali kombatar, zatim trećoj Prizrenskoj ligi koja je osnovana u Njujorku i koja nam je najviše štete nanela. To je njihova ideologija i na Džaferu Devi, čoveku iz Kosovske Mitrovice, službeniku Abvera, koji se prvi priključio nacističkim okupacionim snagama“, rekao je Vučić odgovarajuči na pitanje novinara nakon susreta sa Nikolom Nedeljkovićem.

Objasnio je da je Deva za vreme nacističke uprave bio ministar unutrašnjih poslova Albanije.