25. novembar 2023 13:58

Dačić sa rukovodstvom SPS-a prisustvovao dvogodišnjem pomenu Milutinu Mrkonjiću na Novom groblju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić sa rukovodstvom SPS-a prisustvovao dvogodišnjem pomenu Milutinu Mrkonjiću na Novom groblju

Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić danas je, sa rukovodstvom stranke, prisustvovao dvogodišnjem pomenu Milutinu Mrkonjiću, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, kojim mu se, kako je rekao, još jednom odaje počast za celokupan rad koji je ostavio iza sebe.

"Na ovaj način mu još jednom odajemo počast, budući da su prošle dve godine od kako nas je napustio. Ja sam siguran da za svakoga od nas, on kao da je tu, nedostaje nam u svakodnevnom životu, nedostaje nam u političkom radu, nedostaje nam u svim segmentima, jer on je bio ličnost koja je obuhvatala sve to u isto vreme", rekao je Dačić.

Naveo je da je ličnost Milutina Mrkonjića obuhvatala i savete mladima, uključujući njegov svakodnevni život sa Anom, uključujući njegov politički rad kao i ogromno iskustvo koje je imao u izgradnji i obnovi naše zemlje.

"Sigurno je da je sve to što je radio utkano i u mnoge projekte koji se i sada završavaju i siguran sam da bi bio srećan da je mogao da vidi i otvaranje obilaznice i Prokopa i svih tih projekata na kojima je radio čitav život", naveo je Dačić.

On je podsetio da će sutra, u okviru predizborne kampanje, biti održana centralna izborna konvencija SPS-a u novobeogradskoj Areni, i da će i tada ličnost Milutina Mrkonjića biti zajedno sa njima i uvek dok postoji SPS i njegovi najbliži.

"Ja želim još jednom da mu se zahvalim na svemu što je uradio, bio je svima nama veliki uzor i sigurno da ga nikad nećemo zaboraviti. Još jednom neka mu slava i večno ćemo ga pamtiti", zaključio je Dačić.