8. decembar 2023 15:46

Vlada Srbije: Preporuka za isplatu po 10.000 dinara zaposlenima u lokalnim samoupravama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vlada Srbije: Preporuka za isplatu po 10.000 dinara zaposlenima u lokalnim samoupravama

Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima Sindikata uprave Srbije, a posle sastanka je navedeno da će Vlada Srbije uputiti preporuku svim jedinicama lokalne samouprave za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u iznosu od po 10.000 dinara, ukoliko za to imaju sredstva u budžetima.

Premijerka Brnabić je istakla da je vlada saglasna sa predlogom sindikata da zaposleni sa srednjom i nižom stručnom spremom u lokalnoj samoupravi od 1. januara 2024. godine osnovicu uvećaju za 401,88 dinara neto, umesto za 384,41 dinara neto.

Predstavnici sindikata odmah će započeti razgovore sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouoprave u vezi sa uvećanjem dnevnica za službena putovanja zaposlenih.

Sindikat i ministarstvo će izraditi zajednički predlog o visini tih dnevnica, kako za službena putovanja u okviru Srbije, tako i za službena putovanja u inostranstvo.

Sastanku je prisustvovao i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, koji je nakon ovog sastanka odmah nastavio razgovor sa sindikatom u vezi sa koeficijentima, na osnovu kojih će se obračunavati plate svim zaposlenima u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

Inače, sastanak premijerke sa Sindikatom uprave je, kako je saopšteno iz vlade, nastavak razgovora Brnabić i predstavnika sindikata koji je dogovoren početkom ove sedmice kako bi zajedničkim snagama predložili konkretne mere za dodatno poboljšavanje uslova rada svih zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.