15. decembar 2023 13:28

Agencija za sprečavanje korupcije: Neophodna je saradnja svih institucija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Agencija za sprečavanje korupcije: Neophodna je saradnja svih institucija

Foto: TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

NOVI SAD - U okviru Nedelje obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije održana je tribina na Pravnom fakultetu u Novom Sadu sa ciljem da studentima približe sam pojam korupcije, ali i nadležnosti Agencije za njeno sprečavanje.

Prema rečima direktora Agencije za sprečavanje korupcije Dejana Damnjanovića, tema o korupciji je bitna od osnovne škole do fakulteta.

"Mi se nalazimo u nedelji borbe protiv korupcije. Agencija ima punu nadležnost, sa zakonima koje primenjuje. Kontrolišemo i imovinu funkcionera, sukobe interesa, pa i fakultetske stvari. Treba nam pomoć i saradnja svih institucija kako bismo uspeli da se pomerimo sa tačke na kojoj se nalazimo", rekao je Damnjanović.

Dekanka Pravnog fakulteta u Novom Sadu Tatjana Bugarski rekla je da su tribine motivacija za buduće studente.

"Suzbijanje korupcije je jedan od prioriteta svake savremene države i jedan od primarnih zadataka budućih pravnika. Zbog toga je ova tema na pravom mestu, mestu gde se studenti uče pravdi, pravičnosti i zakonitosti, oni koji će braniti ove vrednosti", kazala je Bugarski.

Tribina u Novom Sadu bila je četvrta po redu u Srbiji. Tribinu „Obrazovanje mladih u funkciji sprečavanja korupcije“ organizovao je Pravni fakultet Grada Novog Sada u saradnji sa Agencijom za sprečavanje korupcije, iz koje su najavili i otvaranje kancelarije u Novom Sadu.