11. januar 2024 14:41

Brnabić osudila objavu fotografije sa Vučićevim likom isprskanim crvenom bojom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić osudila objavu fotografije sa Vučićevim likom isprskanim crvenom bojom

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Premijerka i poverenica SNS za Beograd Ana Brnabić i Gradski odbor SNS osudili su danas objavu fotografije na portalu N1 na kojoj je lik predsednika Aleksandra Vučića na predizbornom transparentu poprskan crvenom bojom.

"Ova ilustracija govori o demokratiji kakvu priželjkuju. Nema u Šolakovim medijima i Đilasovoj opoziciji više ni mrve časti - da kažu da je neko vredniji, posvećeniji, zna više, ima rezultate i viziju - i da je zato pobednik, a ne da mu žele krvavu glavu da bi ga pobedili. Bolest", napisala je Brnabić na društvenoj mreži X.

Ona je objavila fotografiju koja je na portalu objavljena kao ilustracija uz tekst pod naslovom "Ekspertkinja Fridom hausa: Poslednji izbori još jedan korak u padu demokratije u Srbiji".

Gradski odbor SNS Beograda naveo je da najoštrije osuđuje "ovakvo ponašanje Đilasovih i Šolakovih stranačkih medija" i očekuju da će sada raznovrsna nezavisna udruženja imati šta da kažu ovim povodom.

"Aleksandra Vučića nisu uplašili niti će ga na ovaj način pobediti, jer on iza sebe ima ono što oni nikada neće imati, ostvarene istorijske rezultate ali iznad svega, poverenje naroda", navodi se u saopštenju beogradskih naprednjaka.

SNS ocenjuje da je reč o skandaloznoj kampanji koja je, kako navode, danas dobila novu monstruoznu stranicu.

"Krvava glava Aleksandra Vučića, njihova je želja, san i to nikada nisu krili ali su sada to otvoreno i pokazali", tvrde naprednjaci i dodaju da više niko nije iznenađen takvom kampanjom, napominjuću da je na tim medijima bilo "poziva na ubistvo predsednika, njegovo brata, dece".

"Debakl koji su doživeli na izborima, propali pokušaji da se nasiljem na ulicama dočepaju vlasti, uzaludno kukanje strancima da ih mimo volje građana smeste u fotelju, dovelo je tajkune i njihove tajkunske medije u situaciju da sada direktnije nego ikad kažu šta je ono što zapravo žele", ocenjuje SNS.

U saopštenju se dodaje i da Vučića i njegove rezultate, predan rad i ispunjena obećanja niko neće pobediti.

"Ostalo im je samo da ga fizički uklone i tako sebi stvore šansu da opet pljačkaju Srbiju, sebe bogate a građane siromaše kao što su i činili dok su bili na vlasti", ističe se u saopštenju.