31. januar 2024 06:45

Marko Đurić se sastao sa rukovodiocima Poslovnog saveta Majamija i Luke Majami

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marko Đurić se sastao sa rukovodiocima Poslovnog saveta Majamija i Luke Majami

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

MAJAMI - Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić sastao se sa članovima Poslovnog saveta Majamija i istakao da ''Srbija ceni'' to što Majami i savezna država Florida prepoznaju privredni i turistički potencijal Srbije i iskazuju iskrenu spremnost za jačanje bilateralne saradnje, saopšteno je iz ambasade Srbije u SAD.

''Entuzijazam i interesovanje američkih poslovnih i privrednih subjekata za proširenje oblasti zajedničkog delovanja i ispitivanje investicionih mogućnosti u Srbiji dodatno govore u prilog činjenici da SAD našu zemlju vide kao ekonomski stabilnog i dugoročnog partnera, i to ne samo u našem regionu, već i u Evropi'', poručio je Đurić nakon sastanka sa generalnim direktorom ove centralne poslovne asocijacije Rodom Milerom.

Đurić je u okviru posete Floridi obišao i Luku Majami, gde se sastao sa generalnom direktorkom Hajdi Veb i rukovodstvom i govorio o planovima Srbije za razvoj vodnog saobraćaja i unapređenje bezbednosti plovidbe na plovnim putevima na kojima važi međunarodni režim plovidbe.

''Imajući u vidu da je Majami najveća svetska putnička luka za kruzere i jedna od najvećih kargo luka, razgovarali smo o mogućnostima korišćenja iskustava Luke Majami na projektu izgradnje putničkih terminala za rečni saobraćaj u našoj zemlji. U tom kontekstu smo zajednički prepoznali i potencijal za promociju Srbije kao turističke destinacije i organizovanje trgovinskih misija u saradnji sa privrednim udruženjima Majamija i Floride uopšte'', rekao je Đurić.

Poslovni savet Majamija je krovna organizacija koja okuplja najveće američke kompanije koje posluju u tom regionu, a ustanovljena je u formi javno-privatnog partnerstva sa ciljem promocije poslovnog razvoja sa političkim, privrednim i akademskim subjektima na nacionalnom i internacionalnom nivou, navodi se u saopštenju ambasade Srbije.