15. februar 2024 09:01

Selaković: Danas slavimo oživljavanje srpske države, ovo je praznik svih Srba

Izvor: TANJUG

podeli vest

Selaković: Danas slavimo oživljavanje srpske države, ovo je praznik svih Srba

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Srbija danas slavi dva važna događaja od kojih je prvi podizanje Prvog srpskog ustanka 1804. godine kada je ponovo oživljena srpska država, a drugi je donošenje Sretenjskog ustava 1835. godine, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i dodao da je današnji dan praznik svih Srba, bez obzira gde žive.

"Važno je da se na Sretenje sretnemo sami sa sobom, podvučemo liniju i vidimo šta smo u prethodnih godinu dana uradili, da i mi kao narod budemo bolji i da naša država bude bolja. Srećan sam što prethodnih godina, svaki put kada svodimo taj bilans, možemo da vidimo da je Srbija napredovala i da je bolje mesto za život", rekao je on u Jutarnjem dnevniku RTS-a .

Naglasio je da bi trebalo da budemo ponosni na naše pretke Miloša i Karađorđa, koji su želeli da obnove srpsku državu jer su znali da bez svoje države nema ni slobode.

Odgovarajući na pitanje koliko je danas državi Srbiji teško boriti se sa pritiscima kojima je izložena, rekao je da je veoma teško izdržati pod pritiscima i odupreti im se, posebno kada su najmoćnije države sveta na jednoj strani i to na poziciji koja je nepomirljiva sa onom na kojoj smo mi.

"Nedavna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija je izuzetno važna karika u borbi za zaštitu naših interesa na Kosovu i Metohiji, za zaštitu naše države i našeg naroda. Naš manevarski prostor je izuzetno mali, ali kada znate šta vam je cilj, za šta se borite i kada posedujete državničku mudrost, kao što je slučaj sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, onda imate čemu i da se nadate", rekao je Selaković.

Istakao je da Srbi na Kosovu i Metohiji žive pod Kurtijevom represijom koja je usmerena na njihovo proterivanje sa KiM, zbog čega je veoma važno da se danas pošalje poruka jedinstva i ujedinjenja čitavog srpskog naroda.