3. mart 2024 18:10

Šapić: Novi beogradski izbori prevazilaze lokalne teme, braniće se i država

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Novi beogradski izbori prevazilaze lokalne teme, braniće se i država

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da su predstojeći novi beogradski izbori najvažniji od uvođenja višestranačja, što se lokala tiče, jer, kako je rekao, prevazilaze lokalne teme i biće vrednosni izbori kojima će se braniti i država.

"Ovo su prvi izbori koji se ponavljaju na ovaj način. Ovi izbori se ne tiču komunalnih pitanja, ovo će biti vrednosni izbori, gde će se birati između dva pogleda na državu, narod, srpsku naciju, ekonomiju. To sam rekao pre mesec i po, dva, da Beograd mora da ima srpsku vlast, srpskog gradonačelnika. Kad god smo imali jugoslovensku vlast ili neku drugu, dobro je bilo svima drugima, najgore Srbima. Kad smo imali srpsku, bilo je dobro i drugima", rekao je Šapić.

On je rekao da je trenutak u svetu veoma specifičan.

"Ukoliko budemo dozvolili da izgubimo Beograd, pitanje je šta će sutra biti sa Srbijom. Mi, sa druge strane, imamo ljude koji uopšte nemaju dilemu kako bi rešili probleme koje nas tište decenijama, od Kosova, preko naše braće u Republici Srpskoj. Tako je, Kosovo je Srbija. Oni (opozicija) bi priznali Kosovo, odrekli se Republike Srpske, proglasili sami sebe genocidnim narodom, i kazali idemo u Evropu. Koju Evropu? Mi smo Evropa. Ova Evropa u kojoj se mi nalazimo, mi smo je krvlju branili. Moji i vaši đedovi su dali krv za ovu Evropu. Ne može Nemac da bude veći Evropljanin od nijednog od nas", napomenuo je Šapić.

On je istakao da se nada da će Srbija biti deo Evropske unije.

"Zato moramo u ovu kampanju da uđemo ujedinjeniji nego ikada, ovo je pitanje veće od gradske vlasti. I, kao što smo rekli kada su pokušali da napadnu institucije države, da ruše državu, nakon izbora, ovde je manje važno ko će da upravlja gradom. Ovde je pitanje da li ćemo da odbranimo državu. Važno je da živimo u uređenom društvu, a ne u bezvlašću, važno je da damo sve od sebe i da pobedimo", istakao je Šapić.