13. mart 2024 15:00

Svetlana Miladinov: Cilj je još bolja zdravstvena zaštita za Srbe na teritoriji KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Svetlana Miladinov: Cilj je još bolja zdravstvena zaštita za Srbe na teritoriji KiM

Foto: Tanjug video/TV MOST

KOSOVSKA MITROVICA - Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov izjavila je danas da je cilj njene posete da sa predstavnicima zdravstvenih ustanova razmotri šta je sve neophodno dodatno uraditi i uložiti kako bi srpski narod imao još bolju zdravstvenu zaštitu.

Ona je to rekla prilikom posete Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica i dodala da je došla i da vidi šta je još potrebno dodatno da se uradi kako bi naš narod, ali ne samo na severu, nego na celom prostoru Kosmeta imao još bolju zdravstvenu zaštitu, prenosi Tv Most.

Miladinov je dodala da je ranije dosta uloženo u Kliničko-bolnički centar (KBC) u Kosovskoj Mitrovici i najavila posete osnovnim školama koje su u delokrugu Ministarstva prosvete Srbije.

"Kancelarija sa Ministarstvom radi na unapređenju obrazovno-vaspitnog procesa i sistema, ali i poboljšanju uslova đaka, učenika, studenata i predškolaca na ovom prostoru", kazala je Miladinov.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek istakao je da su dogovoreni i dalji koraci u snabdevanu KBC savremenim instrumentima i medicinskim aparatima.

"Dugujemo veliku zahvalnost gospođi Svetlani Miladinov i direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću za sav trud koji ulažu da bi srpski narod opstao i ostao na ovim prostorima", napomenuo je Elek.

On je dodao da KBC uspešno nastavlja sa radom zahvaljujući Kancelariji za KiM, ali i Vladi Srbije, resornim ministarstvima i predsedniku Srbije.

"Posete zvaničnika Kancelarije i Vlade nažalost zavise i od privremenih vlasti u Prištini. Mislim da će u narednom prediou biti još više razumevanja s obzirom na to da su početni koraci učinjeni što se tiče snabdevanja lekovima i da ćemo u nekom kontinuitetu doći do nekog kompromisnog rešenja koje je održivo za srpsku zajednicu na teritoriji KiM", ocenio je Elek.

On je dodao da sprečavanje nečijeg lečenja znači i sprečavanje prava na život, kao i da veruje da do toga neće doći.