23. mart 2024 10:22

Snežana Pavlović: Imamo dežurstva, za sada nema poginulih i povređenih Srba u Moskvi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Snežana Pavlović: Imamo dežurstva, za sada nema poginulih i povređenih Srba u Moskvi

Foto: Tanjug video

MOSKVA - Prvi savetnik Ambasade Srbije u Rusiji Snežana Pavlović rekla je da je ambasada od prve vesti o terorističkom napadu u kontaktu sa svim ruskim nadležnim službama i potvrdila informaciju da među poginulim i povređenim nema srpskih državljana.

"Od prvih medijskih informacija o velikoj tragediji naša ambasada aktivno prati događaje. Na vezi smo sa ruskim organima, ruskim ministarstvom za vanredne situacije, i za sada nemamo zvaničnih informacija da među poginulima ili ranjenina ima naših državljana. U svakom slučaju ukoliko se to desi, tu smo da pružimo svu neophodnu pomoć", rekla je Pavlović za Tanjug.

Apelovala je na građane Srbije koji zovu ambasadu Srbije u Moskvi, da imaju strpljenja, jer ambasada nema tehničkih mogućnosti da prima nekoliko poziva u istom trenutku.

"Građani su prirodno zabinuti za svoje bliske koji žive i rade u Moskvi, ali molim da imaju strpljenja, s obzirom na to da ambasada tehnički nema mogućnosti da paralelno odgovara na više telefonskih poziva već samo na jedan. Od sinoć smo organizovali dežurstvo, traje celu noć i danas se produžava, u svakom trenutku smo spremni da pružimo pomoć našim ljudima u slučaju potrebe", ukazala je Pavlović.