29. mart 2024 16:32

Održana druga sednica Radne grupe: Tema - obeležavanje godišnjice tragedije u Ribnikaru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Održana druga sednica Radne grupe: Tema - obeležavanje godišnjice tragedije u Ribnikaru

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Članovi Radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" održali su u četvrtak drugu sednicu, na kojoj su razgovarali o obeležavanju godišnjice te tragedije i očuvanju sećanja na nevine žrtve od 3. maja 2023. godine, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvete.

Sastanku je, kako se navodi u saopštenju, prisustvovala ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović koja je da će Radna grupa implementirati preporuke i mere Multidisciplinarnog tima, sprovesti ih kroz svoje resore i predložiti ih Vladi.

Đukić Dejanović je, kako se dodaje, istakla da je važno razvijanje i negovanje kulture sećanja.

Na sastanku je, takođe, usvojen konačan tekst Poslovnika o radu, sa definisanjem aktivnosti koje će se u narednom periodu sprovoditi.

Sastanku Radne grupe prisustvovali i članovi Multidisciplinarnog tima, stručnjaci iz različitih oblasti, koji su iznosili predloge iz resora i oblasti u kome su angažovani.

Članovi Radne grupe su predstavnici ministarstva nadležnih za prosvetu, kulturu i javna ulaganja, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, vršilac dužnosti direktora Ogledne osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, dva predstavnika porodica ubijenih, kao i predstavnici ogranizacije Victim Support Europe, Viktimološkog društva Srbije i Instituta za pedagoška istraživanja, dodaje se u saopštenju.